Ikke gjem bort Kongen!

BØR SYNES: SV bør ikke få støtte for forslaget om å flytte kong Harald og hans familie bakover på benkeradene under nobelseremonien i Oslo rådhus, mener Kåre Skudal.

BØR SYNES: SV bør ikke få støtte for forslaget om å flytte kong Harald og hans familie bakover på benkeradene under nobelseremonien i Oslo rådhus, mener Kåre Skudal. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Sjakk er i vinden for tiden. Alle er kanskje ikke så inne i sjakkreglene. Men dei fleste har vel fått med seg at det er viktig å gjemme bort kongen så ikkje motparten tar han.

DEL

LeserbrevDen flinke sjakkeksperten på TV, Torstein Bae, har lært oss det. Han er SV-er, men jeg håper at det ikke er hans formaning partiet har tatt inn i politikken. De foreslår nå at Kongen ikke lenger bør sitte på første rad under nobelprisutdelingen.

Men fra spøk til alvor: Jeg har hørt og forstår SV sine argumenter. Etter alt bråket med Kina for noen år sidan, har Norge vært opptatt med å markere avstanden mellom politikk og pristildelingen. Stortinget har derfor nylig vedtatt nye regler om hvem som kan sitte i Nobelkomiteen. Det er bra, men jeg synes SV drar det for langt når de vil flytte den upolitiske kongen bakover.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags