Ikke gjem bort Kongen!

BØR SYNES: SV bør ikke få støtte for forslaget om å flytte kong Harald og hans familie bakover på benkeradene under nobelseremonien i Oslo rådhus, mener Kåre Skudal.

BØR SYNES: SV bør ikke få støtte for forslaget om å flytte kong Harald og hans familie bakover på benkeradene under nobelseremonien i Oslo rådhus, mener Kåre Skudal. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Sjakk er i vinden for tiden. Alle er kanskje ikke så inne i sjakkreglene. Men dei fleste har vel fått med seg at det er viktig å gjemme bort kongen så ikkje motparten tar han.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Den flinke sjakkeksperten på TV, Torstein Bae, har lært oss det. Han er SV-er, men jeg håper at det ikke er hans formaning partiet har tatt inn i politikken. De foreslår nå at Kongen ikke lenger bør sitte på første rad under nobelprisutdelingen.

Men fra spøk til alvor: Jeg har hørt og forstår SV sine argumenter. Etter alt bråket med Kina for noen år sidan, har Norge vært opptatt med å markere avstanden mellom politikk og pristildelingen. Stortinget har derfor nylig vedtatt nye regler om hvem som kan sitte i Nobelkomiteen. Det er bra, men jeg synes SV drar det for langt når de vil flytte den upolitiske kongen bakover.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken