TV-aksjonen var en flott opplevelse - bøsser er ikke gammeldags


GIVERGLEDE: Totalt ble det samlet inn 220 millioner kroner under årets TV-aksjon.

GIVERGLEDE: Totalt ble det samlet inn 220 millioner kroner under årets TV-aksjon. Foto:

Av
DEL

Leserbrev
Denne lørdagen ble en stor opplevelse for meg – noe spent på hvordan det ville gå etter å ha lest om at det var noe gammeldags å gå med bøsser – ja, jeg var noe i samme gate i min tankegang da jeg dro ut kl. 15.

Den første overraskelse var å møte en lang rekke av familier med barn, voksne og litt eldre som var parat til å gi noen timer til å gå rundt i Slagen og på Eik. Været var strålende og alle hadde også en anledning til å få frisk luft i lungene og noe positivt å tenke på.

Jeg tok to roder i mitt nærområde. Det er enkelt på sykkel. Jeg kom rundt hvor jeg ikke hadde vært før – ja jeg ble kjent på nytt og så møtte jeg så mange hyggelige mennesker som tok imot klar med sedler – det var størrelser – 50 – 100- 200–500 – litt mynter var det selvfølgelig også. Jeg var ventet – mange ønsket meg god tur og sa: «Takk du gjør dette». Da jeg tok ut tok jeg med meg rikelig med lapper til å gi, hvis noen ikke var hjemme eller ikke hadde kontanter – jeg brukte ikke en blokk – herav var halvdelen til de som straks skulle betale på VIPPS.

Kl. 18 var jeg hjemme igjen. For en ettermiddag. Så mange positive og hyggelige naboer jeg har i nærområdet – så fint å få oppleve en åpenhet og takknemlighet. Det som også var tydelig var at barnefamiliene engasjerte barna sine i det som skjer rundt denne innsamlingsbøsse – det å gi til andre som trenger en hånd og hjelp til å få en bedre hverdag.

NEI – det er ikke utdatert å gå rundt – vi trenger å fortrenge det alt for private og se hverandre i engasjement for verden og for lokalsamfunnet.

Så tror jeg også at VIPPS bidrar til å øke antall betalinger og beløpenes størrelse.

Det var en flott dag og gratulerer med resultatet – det nytter – og takk til alle de andre som også tok en totimers tur denne dagen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags