Ordføreren mener at engasjementet gjør Teie enda bedre

FOLKEMØTE: Ordfører Roar Jonstang i diskusjon med Teie-beboer Tone Lind Jørgensen. Foto: Anne Charlotte Schjøll

FOLKEMØTE: Ordfører Roar Jonstang i diskusjon med Teie-beboer Tone Lind Jørgensen. Foto: Anne Charlotte Schjøll

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Intet gleder mer enn oppriktig engasjement. Et stort engasjementet med tydelige meninger på mange områder av betydning for et område vi er stolte av.

DEL

Meninger 

Etter to folkemøter og mange meningsytringer i media, er en ting åpenbar. Svært mange er opptatt av at utbyggingsprosessene som nå er i gang rundt Teie torv skal ende med et vellykket resultat.

LES OGSÅ: – Tid er et dårlig argument når vi har med Færders viktigste senter å gjøre

Alle kan ikke få det som de vil

Så er det svært mange hensyn som skal ivaretas og veies mot hverandre, og da vil det alltid være noen som ikke får det helt som de ønsker.

Kommunen ønsker å tilrettelegge for 150 nye boliger ved Teie torv. Politiske vedtak og kommunes planer legger opp til fortetting for å spare arealer. Mindre behov for bruk av bil er et hensyn.

LES  OGSÅ:  Unni Hanson: Redd for at aktivistene kan stoppe hele Teie-utbyggingen

God tilrettelegging  må til

Samtidig ønsker mange å bo sentralt, ikke minst på Teie, og da er det en oppgave for kommunen å tilrettelegge best mulig for det, slik at innbyggerne opplever et godt bosted. Mange flytter fra eneboliger, der barnefamilier vi gjerne vil ha flere av ofte flytter inn.

LES OGSÅ (+): Vil ikke ha lekeplass på taket: – Det må finnes trygge lekearealer på bakkeplan også

Hensynet til beboerne i området skal også ivaretas, det samme med handelen og andre næringsinteresser. Det er nødvendig å sikre en bærekraftig utvikling.

LES OGSÅ: Finn Schjøll om Teie-utbyggingen: – Handlinger har konsekvenser. Det har handlingslammelse også. Så er løpet kjørt!

Uteområder og sosiale møteplasser

Uten parkeringsmuligheter og handel blir det vanskelig å oppnå et levende og spennende sentrum. Så er gode uteområder og sosiale møteplasser med kafeer og åpne rom viktig for beboere, naboer og besøkende.

Administrasjonen vil i tiden fremover sørge for medvirkningsmøter for innbyggerne og utbyggerne.

Viktige sentra

Med et godt kunnskapsgrunnlag og et sterkt engasjement ser jeg fram til en god prosess og et resultat vi i ettertid kan konstatere ble en god totalløsning for Teie, også inn i Færder. Teie og Tjøme sentrum blir de to viktigste senterområder i Færder. Tjøme sentrum står også foran en spennende fornyelse og med sterkt ønske om et styrket sentrum.

Takk til alle som tar av sin tid og engasjerer seg. Vi ønsker oss et attraktivt og bærekraftig Teie torv inn i nye Færder kommune.

Roar Jonstang

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags