Derfor blir det ingen «Teie-timeout» akkurat nå

BYGGEPLANER: Her er Hovedutvalg for miljø og kommunalteknikk på befaring på trekanttomta på Teie i fjor høst. Foto: Tone Finsrud

BYGGEPLANER: Her er Hovedutvalg for miljø og kommunalteknikk på befaring på trekanttomta på Teie i fjor høst. Foto: Tone Finsrud

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Utbyggerne på trekanttomta har tatt det folkelige engasjementet på alvor.

DEL

Meninger 

Hver gang utviklingen på Teie har blitt debattert, så har vi i opposisjonen tatt til orde for – og fremmet forslag om – at vi må tenke helhet. At Høyre og Frp konsekvent har stemt for å behandle Nøtterøys viktigste senter stykkevis og delt i ulike områdeplaner og reguleringsplaner, er trist og har ført oss opp i den situasjonen vi har i dag: Trekanttomta reguleres for seg, Arenfeldts vei-området for seg og Torgkvartalet for seg. Den eneste helhetlige tenkningen skjer i gatebruksplanen, som er et delprosjekt i Bypakke Tønsbergregionen.

LES OGSÅ: Nøtterøy-politikere i utakt med egne vedtak i utbyggingssaker

Vi sa stopp

Da vi så at det vi fryktet mest var i ferd med å skje, nemlig at utbyggerne valgte arkitektoniske uttrykk som ikke tok hensyn til områdets egenart, og som ikke var tilpasset eksisterende bebyggelse i Teie-området, så sa vi stopp.

Vi fremmet forslaget vårt om «time out» i påvente av at det skulle bringes inn ekstern faglig ekspertise på sentrumsutvikling, som sammen med kommunen og utbyggernes arkitekter skulle utarbeide alternative skisser, som igjen skulle danne grunnlag for medvirkning. Forslaget vårt ble utsatt på Hovedutvalget for miljø og kommunalteknikks møte 5. april.

LES OGSÅ: Mener politikerne slipper taket i Teie

Engasjementet tatt på alvor

I etterkant av dette møtet viser det seg at utbyggerne på trekanttomta – i motsetning til det politiske flertallet – har tatt det folkelige engasjementet på alvor og jobbet fram skisser som tar hensyn til Teie sin egenart og hagebyplanen fra 1920-tallet. Vi ser med andre ord konturene av det vi har kjempet for hver gang utviklingen på Teie har vært til debatt.

I en slik situasjon var det riktig å trekke forslaget om «timeout». Det betyr at vi ikke krever stans i arbeidet, men vi gir selvsagt ikke utbyggerne carte blanche på noen måte. LES OGSÅ  (+): Her er de nye skissene for Teie sentrum

Helheten må ivaretas

Det må nå skje en prosess basert på skissene fra trekanttomta, gatebruksplanen og innspill fra fylkeskommunen, som har varslet mulig innsigelse på reguleringsplanen i Arenfeldts vei, hvis det ikke gjøres tilpasninger. Kommunen vil gjennomføre medvirkningsprosesser, og vi regner med engasjement fra alle dem som er opptatt av Teies framtid.

Hvis vi ser at resultatet ikke ivaretar helheten på en god nok måte, så vil vi ikke akseptere det. Dette gjelder både byggestil, uteområder og trafikk/parkering. Løsningene må ha et arkitektonisk uttrykk som er tilpasset eksisterende bebyggelse i Teie-området, og som til sammen gir en god helhet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags