– Sett opp et seriøst regnskap for den tid du bruker på forskjellige aktiviteter gjennom en uke. Kanskje vil du se skolen med nye øyne.

TIDSTYVER: Pensjonert lektor Per R. Mikkelsen tviler på at det er mer lekser i dag enn det var da han selv gikk på skolen. – Det jeg tror har endret seg, er at det i dag er andre, og flere tyver ute på tidsmarkedet, skriver han i en kommentar.

TIDSTYVER: Pensjonert lektor Per R. Mikkelsen tviler på at det er mer lekser i dag enn det var da han selv gikk på skolen. – Det jeg tror har endret seg, er at det i dag er andre, og flere tyver ute på tidsmarkedet, skriver han i en kommentar.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Per R. Mikkelsen skriver at det ikke er mer lekser i dag enn da han selv gikk på skolen. – Det jeg tror har endret seg, er at det i dag er andre, og flere tyver ute på tidsmarkedet, skriver den pensjonerte lektoren.

DEL

MeningerI media ser vi stadig at ungdom, særlig i ungdomsskolen, synes de har for mye lekser.

Overgangen fra barneskolen blir for mange en drøy utfordring.

Tirsdag 7. november slås saken opp i Tønsbergs Blad over hele forsiden.

Til dette vil jeg påstå at det ikke er mer lekser i dag enn det var den gangen, rundt 1960, jeg selv gikk på ungdomsskolen.

Etter beste evne forsøkte jeg å gjøre det som ble forventet av meg på skolen. Det jeg tror har endret seg, er at det i dag er andre, og flere tyver ute på tidsmarkedet.

Vi hadde ikke så store forventinger til et innholdsrikt, tidkrevende og variert fritidstilbud, til personlig økonomi slik at vi måtte jobbe ved siden av skolen, og fremfor alt brukte vi null timer og minutter på sosiale medier.

Jeg tror heller ikke vi forventet å ha så mye tid til å være sammen med jevnaldrende, selv om det selvfølgelig var viktig også den gang.

Som tidligere lærer vil jeg påstå at skolen er viktig og bør ha 1. prioritet i unges liv. Det tror jeg faktisk at mange, kanskje de fleste, ungdommer er enig i, men mange føler altså at det blir for mye skole.

Mitt råd er: Sett opp et seriøst og etterrettelig regnskap for den tid du bruker på forskjellige aktiviteter gjennom en nokså gjennomsnittlig uke.

Kanskje vil det hjelpe deg til å se på skolen med nye øyne, og bli mer motivert for skolearbeidet, men kanskje må du samtidig gjøre noen omprioriteringer i din bruk av den uhyre viktige ressursen tid.

Min utfordring er: La oss andre få del i ditt tidsregnskap, gjerne gjennom avisen.

LES OGSÅ: Rektor: – En time lekser er nok

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags