Nynorsk er et unødvendig eventyr

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevJeg har forståelse for at vi må bevare vårt spesielle og særegent språk som nynorsk. Jeg har forståelse og støtter et språk som er kun oss egent. Jeg kan ikke stå stille og støtte et språk som bli tvangslært av umotiverte ungdommer, som ikke føler skriftmålet skal læres.                                   

Jeg skriver i bokmål, fordi det er det jeg har lært gjennom mine år på skolen. Hvordan kan vi lære ungdommer å bruke vårt andre skriftmål, når nynorsk er noe vi som regel aldri kommer til å skrive? Hvordan kan ungdommer lære språket når ikke språket blir satt på et grunnskole nivå? Jeg lærte å snakke og skrive engelsk på grunnskolen. 

Jeg husker engelsk var et språk jeg ble mer motivert av å lære fordi det var annerledes, men jeg tror det blir lettere å lære et annet skriftmål når man allerede lærer om preteritum, perfektum, og presens i norsktimene. Jeg foreslår, og håper på at nynorsk blir kun satt som et mål å lære på grunnskolen. Fordi hvis vi tvinger allerede stressede videregående elever til å ta en eksamen i nynorsk, vil det kun føre til en negativ innstilling til språket.

Jeg støtter ikke nynorsk fordi jeg ikke har lært skriftspråket på en god nok måte. Jeg støtter ikke nynorsk fordi vi ikke har lært å skrive det, hvordan skal man forvente å lære nynorsk og skrive det, når man ikke blir nok motivert? Jeg vet at nynorsk står i veien for mange til å kunne komme inn på et studie eller ikke. Er det rettferdig? Nynorsk er for meg et unødvendig språk vi lærer når vi er eldre. Et unødvendig eventyr på videregående!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags