I butikken: Når man skal gjøre alt selv...

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

For en som har levd en stund, er det mye som har forandret seg. Ikke minst gjelder dette å handle dagligvarer. Det har gått fra handling over disk, via selvplukk til at man nå kan gjøre hele jobben selv. Man både plukker varene og er kasserer på en og samme tid.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Dette er en utvikling som har både plusser og minuser, godt på linje med det meste her i verden. Blant annet så har ikke trange selvbetjeningskasser tatt høyde for butikkens handlevogner, noe som lett skaper kaos.

Den største betenkeligheten opplevde jeg selv da jeg fikk rødt lys ved utgangen fra kassaområdet. Systemet har lagt inn en sekvens som tilkaller betjeningen for å sjekke at kjøpte varer stemmer mot kvitteringen. Dette ble en noe parodisk opplevelse, ettersom den som skulle sjekke følte seg mest beklemt.

Det å stå med en handlevogn midt i kassaområdet – mens køen vokser rundt en - er en noe blandet opplevelse. Alt normaliserer seg etter hvert, men det er lettere å akseptere at troverdigheten blir sjekket av tollere, enn at det samme gjøres i nærbutikken. Man har tross alt naboer…

Her burde man – i utviklingens tegn – finne en mere skånsom måte å sjekke kundens ærlighet på! Det er ikke alt som er ment som gapestokk, men som allikevel kan oppfattes som det.

For ordens skyld, jeg er helt overbevist om at «selvbetjeningsbutikken» har en fremtid. Det gjelder bare å evaluere prosessen før man skynder seg videre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags