Skatt er ikke den nye oljen

Av

Dagens venstreside er i all hovedsak partier som ønsker å øse av godene, uten særlig tanke på hvordan godene blir til.

DEL

MeningerGjør din plikt, krev din rett! Det var sosialistenes rettesnor lenge før velferdsstaten så ut som den gjør i dag. Nå er det dessverre mer på sin plass enn på mange tiår å minne om at vi må først skape, deretter kan vi dele. Statens penger er ikke noe som bare er der. I dag er melodien, krev din rett, krev din rett! Det minner om Odd Børretzens sang om måker, «Skal ha! Skal ha!».

Denne «skal ha-politikken» vil venstresiden tilby ved å øke skatten på arbeidsplassene til vanlige folk. Små og mellomstore bedrifter skal skvises hardere uten tanke på at det aller viktigste er at folk har en jobb å gå til.

Se dere rundt!

Regjeringens politikk virker. Norsk økonomi går for tiden så det suser. Stadig flere har en jobb å gå til. Stadig flere blir kvalifisert til å gjøre jobben sin. Norge er også et av landene i verden med minst forskjeller. Dette skal allikevel ikke bli en sovepute. For, og dette vet også våre ærede konkurrenter på venstresiden av den politiske streken; den beste måten å bekjempe fattigdom på er å sørge for at folk har en jobb å gå til. Den aller, aller største forskjellen er mellom de som må opp og av gårde fordi de har en jobb å gå til, og de som ikke har noen grunn til å stille vekkerklokken når de legger seg.

Høyre vil sørge for at oppgangstidene fortsetter. Vi må skape enda mer, ikke skatte mer! Næringslivet skal få konsentrere seg om å skape flere lønnsomme jobber. Da kan vi ikke la det bli som Arbeiderpartiet vil med flere jobber som finansieres av statsbudsjettet.

Med jevne mellomrom forsøkes det skapt et inntrykk av at regjeringens økonomiske politikk ikke bidrar til å få flere i arbeid. Til de som hevder det vil jeg bare si; se dere rundt. Ledigheten er den laveste på ti år, også utenfor de største byene. Dette er oppsiktsvekkende bra.

LES OGSÅ: Tannlege Anne (38) opprørt over ny skjønnhetstrend (+)

Når sysselsettingsandelen øker, til tross for økt innvandring og en aldrende befolkning, skriver allikevel AP i sitt alternative budsjett at stadig flere står utenfor arbeidslivet. Det er i beste fall en formulering mot bedre vitende. Det står også i grell kontrast til hva NAV selv skriver: «Oppfatningen om at en økende andel nordmenn passivt mottar Nav-ytelser, stemmer ikke».

Aps leder Jonas Gahr Støre sa i 2017-valgkampen at han «frykter en tapt generasjon, og at vi er på vei til å få et ledighetsnivå lik andre land i Europa». Dette sa han samtidig med at pilene pekte i riktig retning. Siden den gang er det skapt omtrent 56 000 nye jobber. Tre fjerdedeler av disse er i privat sektor. Det er nesten dobbelt så mange jobber som Ap lovet dersom de vant valget.

Alle skal bidra

Vi må alle bidra for at vi skal kunne opprettholde Norges velferd på dagens gode nivå – det er folks arbeid som er grunnlaget for velferden. Alle som kan jobbe, skal jobbe, og ingen skal få lov til å gå ut på dato på grunn av manglende kompetanse. I den grad vi skal snakke om en ny olje så er det folks kreativitet og innsats. Jobben du gjør er den nye oljen.

Det er ikke én enkelt næring eller én enkelt nyvinning, men summen av vår felles arbeidsinnsats som skal bære fremtidens velferdssamfunn.

LES OGSÅ: Ida Marie (20) lager sunn og god mat hver dag for mellom 1500 og 2000 kroner i måneden (+)

Det viktigste for Norge fremover blir å skape enda flere jobber i privat sektor. Om vi ikke klarer å reformere, modernisere, effektivisere og prioritere, svekkes velferdssamfunnet. Da må vi alle betale langt mer i skatt, eller kutte dramatisk i velferden. Det ønsker de færreste av oss, og i hvert fall ikke vi i Høyre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags