Om demokratisk handlekraft og økonomisk underskudd

Randi Hagen Fjellberg, gruppeleder MDG Færder

Randi Hagen Fjellberg, gruppeleder MDG Færder Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Med forferdelse leser man overskriften i debattsiden i dagens Tønsbergs Blad. Med fete bokstaver fastslås: «Underskudd på demokratisk handlekraft i Færder kommune».

Og jeg tenker: Hva har skjedd?!

Med bankende hjerte kaster jeg meg over innlegget og heldigvis, allerede etter innledningen puster jeg lettet ut. Det var bare Høyres Jan Helge Fosse som hadde mottatt melding om at et møte han hadde gledet seg til, ble utsatt.

Med store ord, sterk indignasjon og ansvarlighet, argumenterer han for underskuddet på demokratiske handlekraft og som skyldes at møtet i Hovedutvalget for helse er avlyst. Avlyst på grunn av mangel på saker, fremhever han. Han glemmer å legge til at møtet er avlyst etter avtale med administrasjonen som hadde behov for mer tid til forberedelse av de sakene utvalgsleder hadde ønsket på sakskartet. Han husker heller ikke å fortelle at det også hendte at møter i hovedutvalgene ble avlyst under Høyres styre i Færder uten at dette avstedkom avisinnlegg med høylytte rop om underskudd på demokrati eller handlekraft.

Vi i MDG er for tiden mer enn opptatt av hvordan vi skal rette opp det Økonomiske underskuddet i Færder kommune. Et underskudd som jo er resultatet av det jeg må anta Fosse mener har vært et overskudd på demokratisk handlekraft fra Høyres side de siste årene.

Kjære Jan Helge Fosse, nyt de timene du har fått til rådighet. Og bruk gjerne tiden til å finne gode tiltak som kan rydde opp i det økonomiske uføret dere har satt kommunen i.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.