Om en langvarig pandemi

Jan Akerholt

Jan Akerholt Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hvordan blir dagen i morgen, om to måneder, eller etter to år med korona-smitten som forpester vårt land, setter oss tilbake økonomisk og tapper samfunnet for tryggheten og reservene vi hadde bygd opp?

Det er mange stilte spørsmål i disse dager angående dette, og vanskelig å gi klare og korrekte svar på hva følgene vil bli om denne globale pandemien får fortsette fremover.

Skal samfunnet ta seg tilbake igjen til der vi var, kan vi allerede i dag ta innover oss at det vil ta mange år å bygge landet opp igjen.

Det er mest synd på ungene som blir mer eller mindre preget av dette og må bære byrden med å vokse opp i et samfunn som må bygges opp igjen helt fra bunnen!
Det kan bli et stort klasseskille i befolkningen med ulike økonomiske forhold, som igjen vil reversere utdannelse og kompetanse.

En kommune som må bruke sparekniven i mange år (selv om viruset ble borte over natten) og et næringsliv som kanskje vil oppleve konkurser over hele landet.

Det er viktig å ta innover seg at det er penger med i alt, og en dag skal det betales tilbake på et vis, alle oljemilliardene vi i dag (med lån og avgiftutsettelser) kunstig plasserer inn i samfunnet, for å smøre et samfunnsmaskineri som ikke er oppe og går!
Hva vil de såkalte lærde si når det har gått flere år og alle oljemilliardene er borte til ingen nytte?

Undertegnede mener at vi i dag må bruke minst mulig av de reserver (penger) for å nyttegjøre dem til en oppbygging av landet når dette en gang er over.

Mange vil nok si at mitt forslag faller på sin urimelighet med massearbeidsledighet og et enda større frafall i det norske samfunn. Jeg har inntrykk at alle grupper av befolkningen skal få penger (fra olje-fondet) til å berike seg (det gjelder ikke alle).
Søkte vi sosialen om hjelp i gamle dager, fikk vi beskjed om å selge bilen, hytta , båten etc. før vi fikk hjelp.

I dag sitter mange med store formuer og verdier som de har bygget opp.
De burde etter min mening blitt sett på i større grad, før man fikk hjelp til hverdagslivet, istedetfor å berike seg i en vanskelig økonomisk tid for landet vårt.

Tenk på fellesskapet og ta hensyn til myndighetenes oppfordring om å være varsom med sosiale tilnærminger, så vil det kanskje gå godt til slutt!.Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken