Gå til sidens hovedinnhold

La oss få beholde slippen!

Artikkelen er over 4 år gammel

I dagens avis får Tom A. Gjermundsen støtte for sitt syn om innlegget til Else Bjørg Thorbjørnsen om «Pensjon på Papir» av Kjell Rothi Løchen fra Re.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Innlegget til Else Bjørg gjelder all kommunikasjonen, både lønn og skatt samt en del andre informative skriv av økonomisk art.

At Tom er en godt bevandret med og behersker både PC og telefoner er jo flott for hans del, det gjelder kanskje også mannen fra Re også. Det er faktisk ikke slik for alle som jeg nevnte i mitt svarinnlegg i saken tidligere.  Dette er ikke «tull» for alle, noe Tom med sin erfaring burde skjønne. Men erfaringene med å bli gammel og føle seg «utenfor» kommunikasjonsmessig har han enda ikke fått.

LES OGSÅ: Pensjon på papir

At mange har fått hjelp av familie eller andre med å svare elektronisk, betyr ikke at saken er overdrevet av noen. Det samme gjelder bruk av nettbank og en rekke andre tjenester som mange eldre ikke mestrer. Det er heller ikke «tull», snarere tvert imot, det er et faktum. For å løse saker som dette, få innsyn og følge med trengs det altså hjelp.

Når Tom en gang har høstet erfaringer nok, vil det nok også for ham dukke opp problemer på områder han kanskje ikke mestrer. Det er videre et faktum at det er politikk i alt, på en eller annen måte styres vi av politiske vedtak, konsekvenser eller ønsker. Så kan man jo vektlegge fakta som man vil, noe Tom i denne sammenheng synliggjør ut fra eget syn.

Politikk i alt!

Det er ikke alle som deler dette syn eller kan lese avisa, finne ting på nett eller se på TV2.no. Pensjonistforbundet arbeider for pensjonister og uføre i alle aldre, og er som alt annet påvirket av den politikk som til enhver tid føres her i landet, men er vi ikke det alle sammen? Det er politikk i alt!

Pensjonistforbundet jobber med utrolig mange saker som er viktige på hver sin måte for denne gruppen, noe Tom også vet. I stedet for en utmelding fra forbundet burde nok Tom gått i bresjen for å hjelpe fremfor å latterliggjøre folk som vil ha innsyn på papir i sine private økonomiske saker.

Å avfeie saken og Pensjonistforbundets arbeid med å påstå at dette er «tull», er respektløst. Husk at vi en gang selv blir gamle, da er hjelp mer aktuelt enn latterliggjøring og avfeiing om det er ting vi kanskje ikke mestrer.

Kommentarer til denne saken