Gå til sidens hovedinnhold

Pensjon på papir

Artikkelen er over 4 år gammel

Med sin kamp for å få slippen tilbake prøver Pensjonistforbundet å slå politisk mynt på en fillesak, mener Tom A. Gjermundsen.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

For et par uker siden  hadde Tønsbergs Blad en lederartikkel der avisen noe uventet forsvarer  pensjonisters kamp for å få «lønnsslippen» tilbake.  Sist torsdag krevde fylkesleder i Pensjonistforbundet i Vestfold, Else Bjørg Thorbjørnsen, i en kronikk i Tønsbergs Blad: «Gi oss lønnsslippen vår.»

Med leder Jan Davidsen i spissen har Pensjonistforbundet engasjert seg kraftig, og synes å ha dette som en av sine viktigste saker nå.  Det alene kan være grunn til ikke å være medlem av forbundet lenger, så utmelding er sendt.  Det må da være viktigere saker å slåss for enn dette. 

Senterpartiet har selvsagt kastet seg på i valgåret, og mener at «manglende lønnsslipp er en skamplett som kan ødelegge livet til folk.»  

Leser jeg riktig? «Ødelegge livet til folk»? Kan det være så viktig hver eneste måned å lese det samme tallet på et papir man får i posten?

Thorbjørnsen skriver i sitt innlegg, med henvisning til en forsker i SINTEF, at «400 000 nordmenn ikke bruker internett og 810 000 nordmenn er dårlige nettbrukere». Jeg tviler på tallene. Og 30 000 nordmenn skal «ha signert oppropet om å få slippen tilbake». Veldig mange av disse signaturene skal ha kommet via nettet – et nett som flesteparten ikke mestrer.   Hvordan kan det gå an, da ?     

Og hva med bankutskriftene vi tidligere fikk i posten? Der var det i hvert fall litt forskjellige tall å forholde seg til hver måned.  Husker jo at noen beklaget seg over det, men kritikken roet seg ned.   Og det vil den helt sikkert gjøre med «papirpensjonen»  også – hadde det  ikke vært for folk som Jan Davidsen og Pensjonistforbundet (det skal vel være et politisk nøytralt forbund?), som skal slå politisk mynt på en fillesak.

Kommentarer til denne saken