Gå til sidens hovedinnhold

Kjøp gjerne billett – men hold kjeft!

Artikkelen er over 2 år gammel

Jeg gledet meg veldig. Jeg skulle på konsert med en real 80-tallshelt. For min del liker jeg aller best platene hans fra 90- og 2000-tallet, men det er en helt annen side av saken.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Konserten skulle være på et lite sted. Med plass til rundt 200 mennesker. Dette skulle bli en kveld med mye god musikk, anekdoter fra scenen og selvfølgelig allsang!

Artisten ankom scenen iført et smil og en akustisk gitar. Plugget inn. So far, so good!

I starten tror jeg nesten ikke noen fikk med seg at stjernen faktisk hadde inntatt scenen og startet på sin hitparade. Til det var folk for opptatt av å prate med kamerater og gamle kjente, eller med gjengen som tydeligvis hadde lagt sin ungdomsskole-reunion til denne konserten.

Nevnte konsert ble dessverre pratet i hjel av en rekke mennesker med liten respekt for både artist og andre publikummere. Noen av oss hadde faktisk lyst til å høre Nik Kershaw briljere på sang og gitar. Til og med da jeg forflyttet meg lengst fram i konsertlokalet var det ikke mulig å unngå skravlebøttene/syklubbene som hadde inntatt lokalet denne lørdagskvelden. Også artisten selv kommenterte dette «fenomenet» etter konserten. Det hadde tydeligvis skjedd før.

Men det er ikke bare på de små scenene, eller de akustiske konsertene, som ødelegges av kakling fra publikum. Jeg har også opplevd dette på store rockekonserter i Spektrum. Blant annet da jeg sist så Toto. Da var det også mange rundt meg som tydeligvis ikke var spesielt opptatt av konserten. Hvorfor man synes det er en god idé og kjøpe en dyr konsertbillett kun for å preike med gamle buddiser skjønner jeg ikke noe av. Da må det være mye bedre for alle (og billigere) at man treffes på puben.

Jo da. Det går an å synge med på allsangrefrengene og skryte litt til sidemannen om det som skjer på scenen der og da. For all del. Men det er den evige høylytte kaklingen og latteren som er så forbaska irriterende, og veldig ødeleggende for alle oss som faktisk har kjøpt billett for å oppleve konserten. Og når jeg først er det irritable hjørnet – så kan jeg jo minne om at det ikke er direkte nødvendig å ta opp HELE konserten på telefonen. Den ser du neppe på likevel.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.