Færder bør anmelde

FÆRDER KOMMUNE: Rådmann Toril Eeg i Færder kommune bør anmelde hytteeiere som hun mistenker har brutt plan- og bygningsloven. Det mener Tønsbergs Blad på lederplass.

FÆRDER KOMMUNE: Rådmann Toril Eeg i Færder kommune bør anmelde hytteeiere som hun mistenker har brutt plan- og bygningsloven. Det mener Tønsbergs Blad på lederplass. Foto:

Av
DEL

LederDer et viktig og riktig signal fra rådmann Toril Eeg når hun sier det er sannsynlig at det blir anmeldelser fra Færder kommune mot noen av de som ser ut til å ha brutt lover og regler i strandsonen i gamle Tjøme kommune.

Overraskelsen var stor både hos Færder kommune og blant dem som har fulgt Økokrims etterforskning, når det viser seg at Økokrim ikke har etterforsket mulige brudd på plan- og bygningsloven. De har konsentrert seg om mulig korrupsjon, tjenestefeil eller misbruk av stilling. Økokrim sier nå at det er opp til Færder kommune å anmelde byggesakene kommunen selv mener kan inneholde brudd på plan- og bygningsloven.

Dette er nye signaler fra Økokrim, og Færder kommune skal naturligvis møte Økokrim snarest for å avklare både etterforskning og framdrift. Totalt har kommunen oversendt 55 saker til Økokrim, og nå må Færder kommune gjøre sin egen vurdering av alle disse sakene på nytt.

Kommunen har mulighet til å ilegge gebyr på opp til 400.000 kroner, eller gå til anmeldelse. Siden sakene allerede er vurdert til å være så alvorlige at de er oversendt Økokrim er det neppe flere alternativer. For mange av disse eiendommene og deres eiere er selv et gebyr på maksimalt beløp en veldig liten del av regnestykket.

Vi er derfor glad for rådmann Eegs uttalelse i Tønsbergs Blad der hun anser anmeldelser som sannsynlig. Det er lett å være enig med lokalpolitiker Jørn Magdahl (Felleslista Rødt/SV) som sier det vil bryte med folks rettsoppfatning om de som eventuelt har begått ulovligheter skal slippe fri.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags