Får millionærene bygge som de vil på øyene?

FOREDRAG: Ragnar Torgersen var en av mange som fulgte foredraget til TB-journalistene Morten Wang og Emira Holmøy med stor interesse.

FOREDRAG: Ragnar Torgersen var en av mange som fulgte foredraget til TB-journalistene Morten Wang og Emira Holmøy med stor interesse. Foto:

Av

Jeg vil takke de to journalistene fra Tønsbergs Blad som holdt et meget bra foredrag 9. januar om sin oppsøkende journalistikk vedrørende millionærenes byggepraksis på Tjøme.

DEL

LeserbrevOrmen Lange-salen på Quality Hotel Tønsberg var fullsatt av meget interesserte personer. Journalistene hadde lagt ned et meget stort arbeid. Det var mange av tilhørerne som benyttet anledningen til å stille spørsmål på tampen av programmet. Konklusjonen fra journalistene var at i de fleste sakene vil det ta lang tid før det blir tatt en avgjørelse.

Det jeg stiller meg spørrende til er: Hvorfor skal lovbestemmelsene være så vanskelige? Jeg har hele tiden vært så naiv at jeg trodde at når en søker fikk avslag på sin søknad, så var det slik. Men i disse omtalte Tjømesakene, hvor det sto millionærer bak, overså man lovverket, bygde om slik man selv ønsket, selv etter store protester fra naboene, som til de grader ble overkjørt. Men millionærene truet med dyre advokater og rettssaker som menigmann overhodet ikke hadde anledning til å være med på.

Jeg vil samtidig sette søkelyset på visse politikere, som lot disse sakene utarte til de grader før man tok tak i galskapen. Jeg hadde lenge inntrykk av at var man pengesterk, kunne man gjøre som man ville på øyene uten at myndighetene reagerte. Det var den gang man kalte det for "Gutteklubben Grei". Eksisterer den lenger, mon tro? Det skal bli interessant å følge denne meget betente saken videre.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags