Jeg var en av dem som gikk i UP-fella

Vi har egentlig ikke dårligere tid enn at vi kan holde fartsgrensen. Mye billigere er det også.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er like greit å innrømme det med en gang. Jeg var en av dem. En av de ti på Hynnåssletta tirsdag ettermiddag, som kjørte fortere enn det som er lov ifølge skiltingen på strekningen.

Rett inn i laserstrålene til UP-gutta. I 78 kilometer i timen i 60-sonen til den nette pris av 5.500 kroner. Det er dyrt å være uoppmerksom, og ingen unnskyldninger holder heller. Verken at jeg ikke tenkte på at det var 60 akkurat her og ikke 70, ei heller at det er en lang oversiktlig strekning, med fint vær og tørt føre, den aktuelle dagen. Laseren og UP tar ikke hensyn til sånt, og det skal de heller ikke gjøre.

LES OGSÅ: Ti bilførere gikk «i fella»

Nei, det er bare å ta i mot den sure bota, og bokføre tre prikker på førerkortet, slik reglene sier. Ingen trøst er det heller at det var ti av oss, åtte som kjørte for fort, en som snakket i håndhold telefon og en som hadde nok av prikker fra før.

Politiet lot oss også ta en kraftig blås i promilleapparatet. Ingen utslag der, og godt å vite at bilistene vi møter er sterke og klare.

– Fartskontroller er viktig for å få tatt dem som bryter fartsgrensene eller kjører for fort etter forholdene. Utviklingen går heldigvis i riktig retning. Gjennomsnittsfarten går ned på norske veier. Stadig færre kjører for fort. Fartskontroller blir ofte utført på strekninger hvor det skjer mange ulykker. Kontrollene blir også særlig rettet mot grupper med større risiko. Målet er å gjennomføre kontroll på steder, til tider og i miljøer der gevinsten er størst. Det er derfor viktig å hente inn kunnskap om hvordan blant annet ulykkesutsatte strekninger, utsatte grupper og kjørekultur henger sammen. Denne kunnskapen kan si noe om hvilke metoder som er best til å finne de farligste forholdene i trafikken, sier politiet.

Hynnåssletta er kanskje ikke verken den farligste eller mest ulykkesutsatte strekningen, men det har vært klager på farta på stedet. Det bekrefter også UP, og sier at det er noe av årsaken til at stedet blir valgt ut til kontroll.

Som sagt, sure penger, men i det store bildet er det bra at sikkerheten blir ivaretatt. Neste gang går det i 60.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags