Jeg vil følge med på fellesnemdas møter!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Mange kommuner og fylkeskommuner legger nå til rette for at hvem som helst kan se hvordan våre folkevalgte håndterer saker vi er opptatt av gjennom såkalt streaming. Ved noen få tastetrykk kan du høre debatten og avstemmingsresultatet av en sak du er opptatt av på både SMART-telefonen din, pad’en eller pc’en. Du kan lytte til sakene om og om igjen om du ønsker å se hvordan saken blir behandlet av de forskjellige partiene. Det kan også avisene som er flinke til å få korrekte reportasjer nettopp fordi f. eks. utsagn kan gjengis ordrett.

Men ikke alle er like ivrige på å åpne opp for dette til tross for at kommunelovens §4 er ganske så tydelig: «Kommuner og fylkeskommuner skal drive aktiv informasjon om sin virksomhet. Forholdene skal legges best mulig til rette for offentlig innsyn i den kommunale og fylkeskommunale forvaltning.»

Hva kan være bedre enn streaming?

Telemark fylkeskommune streamer fylkestingsmøtene og har gjort det en stund. Det er en fin ordning. Du kan klikke deg inn på akkurat den ene saken du er interessert i (eller flere). Men jeg synes nå det er på tide at fylkeskommunen går videre og streamer møtene f.eks. i fylkesutvalget og også i fellesnemda som nå avgjør hvordan det nye storfylket skal utformes. Mange velgere interesserer seg for dette, og flere kan få økt interesse. I min egen kommune, Kragerø, har vi i lengre tid streamet både kommunestyremøtene, formannskapsmøtene og møtene i Hovedutvalg for plan, bygg og miljø (tidligere Bygningsrådet). Stadig flere klikker seg på. Det gir fin informasjon og interesse for politiske problemstillinger.

Nå er det på tide at fylkeskommunen og fellesnemnda åpner opp for merinformasjon til Telemarks og Vestfolds innbyggere. Streaming av møtevirksomhet i politiske fora kan gi økt interesse for fylkeskommunenes virksomhet, som jo ikke akkurat er overveldende. Teknikken ligger jo allerede inne, så dette burde ikke være noen heksekunst akkurat.

Kjør på. Dette er et glimrende tiltak nå et halvt år før valget. Jeg tok saken opp under eventuelt i siste møte i hovedutvalg for samferdsel i Telemark (som ikke streames!) og alle var enige i at streaming av f.eks. fylkesutvalget var en god idé. Jeg for min del ønsker at også møtene i fellesnemda for Telemark og Vestfold blir streamet. Mange ville nok interessere seg for disse møtene, ikke minst for å få litt innsikt i hva sammenslåingen av de to fylkene egentlig innebærer.

Og kom ikke å si at du er for gammel til å drive på med slikt! Selv er jeg langt opp i 70-åra og eldst i nesten alle politiske sammenhenger. Men det er ingen hindring.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags