Fastlandsforbindelsen: Hva er galt med sannheten?

BRU: Ola Gøthesen ønsker Vestfjord-forbindelse.

BRU: Ola Gøthesen ønsker Vestfjord-forbindelse. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det ligger mange ulvegroper i det å gå inn i en snart 20 år gammel debatt, uten å forberede seg skikkelig, man risikere blant annet å servere «fakta» ut fra det man synes og ikke fra det som er reelt. Uheldigvis er det dette Dag Daler og Tore Søyland gjør seg skyldige i, i sitt innlegg 2. august.

DEL

Meninger 

Men jeg forstår dem godt, dette gigantanlegget er planlagt uten hensyn til folk og fe og de har samme rett som alle andre til å kjempe for seg og sitt. Å få dette, slik det er planlagt, på sin dørstokk, må virke særdeles skremmende. Men de kan, allikevel, ikke fikle med fakta i sin argumentasjon.

LES OGSÅ: Fylkespolitikerne bør snu

Tillit er noe man opparbeider seg

De nevnte herrer skriver: «Så er respekt og tillit ikke noe man har eller blir gitt. Det er noe en opparbeider og tilegner seg gjennom egen opptreden over tid.» Så riktig, så riktig. I dette tilfellet har fylkespolitikerne klart, i løpet av svært kort tid, å finne ut hva de må gjøre for å bøte på noe av kommunalpolitikernes velgersvindel i en årrekke. Det tjener dem til heder, selv om det skulle være for sent å få til det som Færders velgere egentlig ønsker, nemlig en Vestfjord-krysning ved Hella.

LES OGSÅ (+): Må ta drastiske grep de neste årene for å nå klimamål: Vi må stramme inn på både bilbruk og matsvinn

Innlegget refererer også til TB som «den fjerde statsmakt», med «forbilledlig» opptreden i denne saken. Nei, dessverre, sjelden har disse uttrykk blitt benyttet i en dårligere sammenheng. Hadde de vært på sin plass, hadde de to herrer ikke hatt noe behov for noe avisinnlegg, den politiske situasjonen hadde vært totalt annerledes og vi hadde allerede kjørt over Vestfjordforbindelsen i flere år. TB har bare støttet opp under sviket i denne saken.

De viktige spørsmålene

Å ta en gjennomgang her av den fulle historikk er alt for omfattende, men noen spørsmål til de herrer tillater kanskje TB meg å bidra med, hvis jeg får spalteplass:

– Hvorfor tror dere at Ap-politikere, i det partiet som er hovedansvarlig for denne situasjonen som har oppstått, ved å svindle velgerne i 2011-valget, nå velger å gå imot sine egne ledere?

LES OGSÅ: Fastlandsforbindelsen må ikke diktere resten av bypakka!

– Hvordan kan dere tro at Statens vegvesen, under ledelse av en mangeårig Ap-politiker, tok korrekte avgjørelser da de først forkastet et uaktuelt veiforslag til Stokke, og, neste gang, underkjente det fordi det ikke passet inn i Tønsbergs planer?

I dette tilfellet har fylkespolitikerne klart, i løpet av svært kort tid, å finne ut hva de må gjøre for å bøte på noe av kommunalpolitikernes velger- svindel .

-Hvordan kan dere ha tillit til politikere som unødig kaster bort mange millioner for å mislede egne velgere, underkjenner folkeavstemninger og skaffer seg majoritet etter valg ved å lure velgerne?

– Hvordan kan dere ha tillit til en avis som bare er vitne til dette, uten å gripe inn, fordi det støtter deres synspunkt?

Til slutt, ikke skriv om hva velgerne venter seg av posisjonspartiene i denne saken, for det har disse sluttet å bry seg om for mange år siden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags