Verken Senterpartiet eller Venstre kommer til å skaffe oss noen ny vei

IKKE FAKTUM: At flertallet i befolkningen vil ha denne løsningen er kun en påstand.

IKKE FAKTUM: At flertallet i befolkningen vil ha denne løsningen er kun en påstand. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Ventetiden har vært lang for en effektiv ny fastlandsforbindelse, også en forutsetning for en god løsning for kollektivtrafikken. For 50 år siden var det båndlagte områder for denne forbindelsen. De er opphevet for lenge siden. Den senere historien med «nei til bomring» og treneringen det medførte, bør være kjent.

DEL

MeningerNå er målet endelig i sikte. I 2018 vil det bli politisk bestemt hvor veien skal gå ut fra to alternativer, som vil bli gjort kjent i høst, utpekt som et resultat av Statens vegvesens konsekvensanalyse. Konsekvensanalysen er utført etter oppdrag fra departementet for å finne den beste fastlandsforbindelsen mot nord.

LES OGSÅ: 

Vestfjordforbindelsen er utredet

Før det har de fire berørte kommunene og fylkeskommunen gått inn for denne forbindelsen på bakgrunn av resultatet av konseptvalgutredninger  for den beste løsningen for trafikkavviklingen mellom fastlandet og øyene. Vestfjordforbindelsen ble også utredet, i 2003, 2004 og senest før  beslutningen om konsekvensanalyse.

Overordnet styringsgruppe, bestående av ordfører, varaordfører og opposisjonsleder i berørte kommuner og fylkeskommune, har i tillegg også valgt å få utredet en forbindelse lenger vest mot Vearområdet i tillegg til forslagene fra Statens vegvesen.

LES OGSÅ:  Tønsbergs Blad-leserne har talt: – Vi er mest enige med Venstre, og vi vil ha Vestfjordforbindelsen

To partier vil legge hindringer i veien

Hvis det ikke blir lagt hindringer i veien, er fastlandsforbindelsen planlagt ferdig i 2023 eller 2024. Men nå er det to partier ved det ekstraordinære kommunevalget for den nye Færder kommune som vil legge slike hindringer i veien. Senterpartiet og Venstre vil ha omkamp om Vestfjordforbindelsen.

LES OGSÅ:  Feil og fakta om fastlandsforbindelsen

At flertallet ønsker Vestfjorforbindelsen er kun en påstand

Blant folk har det vært mange gode argumenter for forskjellige forslag til ny fastlandsforbindelse, også for Vestfjordforbindelsen.  Faglige råd er ikke for denne løsningen, og det er kun en påstand at flertallet av befolkningen ønsker denne løsningen. Det skal bygges en vei, det er mange forskjellig ønsker, alle kan ikke bli fornøyd.

LES OGSÅ: Vestfjord-forbindelsen er lagt død

Oppildnet av partimåling på trykk i TB sist lørdag  satser Venstre og Senterpartiet på å komme «på vippen» i det nye kommunestyret og slåss for Vestfjordforbindelsen. Partimålingen gjort kjent i TB lørdag 1. september, en undersøkelse med spørsmål til 639 personer, er heldigvis ikke det samme som anslagsvis 15000 stemmer i et kommunevalg for Færder. Er ønsket å endelig få bestemt en konkret fastlandsforbindelse og komme i gang med arbeidet, er ikke løsningen å stemme på de nevnte partier.

Arne Aarsland

Færder KrF

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags