Nå har maktpolitikerne gått over grensen for fjoll!

Nils Kristian Aanderaa

Nils Kristian Aanderaa

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Fei dem ut!

DEL

LeserbrevJeg har lært og er for det meste enig i at man skal behandle andre mennesker med respekt og ha vilje til å forstå hvorfor de handler som de gjør. Men det går en grense for hva mennesker med makt har lov til å gjøre. Noen ganger må maktpolitikere få klar beskjed om at de har gått over grensen for fjoll. Der gjør for øvrig godt å kalle en spade for en spade.

Det er Fremskrittspartiet jeg tenker på. Partiet som har valgt seg et navn som er like malplassert som navnet «Den himmelske freds plass» i Kina der den store massakren i sin tid fant sted. Navnet minner meg også på at Sovjetunionen i sin tid kalte sin viktigste avis for Pravda. Navnet betyr sannhet og ingen avis har vel jugd mer en dette organet. Det finnes mange flere eksempler på at organisasjoner har prøvd å gjøre seg lekre ved å velge spesielle navn, men det er få som feiler like mye som tullepartiet FRP.

Det ekleste med dette partiet er at det systematisk tråkker på de mest sårbare, på de som har nok å slite med, slik som flyktningene. Tidligere regjeringer tok gjerne initiativ for å samarbeide med andre land for å hjelpe folk som var i en forvilt situasjon; den regjeringa vi har nå fremmer en politikk som går ut på at flyktninger i minst mulig grad skal komme til Norge. Vi er nesten like ille som de mest egoistiske oljestatene og FRP er stolt av det ryktet vi har fått.

FRP vil gjerne sitte med makta og da er det viktig å få folk med på en slik ufyselig flyktningpolitikk. Det greier de med bevisste utspekulerte fordomsspredning mot folk fra andre land. Det er ikke hyggelig å høre hva integreringsministeren får seg til å si om flyktninger før et valg. Mange syns imidlertid heldigvis at det ikke det er så greit med et parti som mangler anstendighet og sunn fornuft

Dette partiet ytterst til høyre gjør også hva de kan for å ødelegge for de som sliter i Norge også. De som kommer seg opp og fram skal ha alle rettigheter. Dette gjelder også stortingsrepresentanter. Før så levde stortingsfolk mer som vanlige folk; nå er stortingsrepresentanter kakser med usedvanlig høy lønn i tillegg til mange andre fordeler, særlig når det gjelder pensjon og etterlønn. Det er vel ikke nødvendig å nevne hvilket parti som er den fremste forkjemperen for en slik forskjellspolitikk?

I saker der vi har forskning som forteller hva som er klok politikk er FRP nesten konsekvent på den gale sida. Trolig fordi partiet får flest stemmer ved å være likegyldig til alvorlige utfordringer. Eksempelvis har norsk alkoholpolitikk vært en suksess for landet og FRP gjør hva de kan for å ødelegge det som er oppnådd. I motsetning til en sunn politikk når det gjelder alkohol viser forskning at norsk takling av narkotikautfordringer har vært svært uheldig. FRP ønsker da selvfølgelig mer av samme politikk.

Forskning viser at verden har alvorlige utfordringer når det gjelder menneskeskapt oppvarming av kloden. Her står da selvfølgelig FRP for en Tut og kjør politikk som kan være greit for kortsiktig glede for resurssterke personer, men som våre barn og barnebarn vil måtte betale dyrt for.

FRP sliter med en forhenværende formann som «savner seg selv i politikken». En ting er at det er mer enn merkelig at en politiker som aldri har vist noe interesse for fredsarbeid, finner seg særlig kvalifisert til å sitte i komiteen for utdeling av fredsprisen; enda mer spesielt er det imidlertid at stortingsgruppa til FRP støtter slikt tull. Vi trenger i sannhet ikke se til «Amerikanske forhold» for å se at det ikke er så lett med spesielle politikere.

Jeg kan ikke ta opp alle saker som har noe med det populistiske partiet på høyre fløy, men til slutt bare nevne at FRP har en vesentlig del av æren for trafikkrotet i Tønsbergområdet. Uten FRP ville mange av trafikkproblemene i Tønsberg vært løst for lengst.

Det er mulig at Venstre vil komme med i regjeringen nå. Etter min mening kan ikke et seriøst parti godta å samarbeide med et så ekstremt parti som FRP er i praktisk politikk. (Det er merkelig at Høyre vil samarbeide; viljen til makt trumfer vist all sunn fornuft.)

Etter min mening burde flere partier finne sammen for å hindre at et noe ekstremt og tullete parti får gjort mer skade i Norge enn det som allerede er gjort. FEI FRP UT AV REGJERINGEN.

Nils Kristian Aanderaa

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags