Tønsberg Høyre: Petter Berg er hele Tønsbergs ordfører

FULL STØTTE: Tønsberg Høyre forsikrer både Tønsbergs Blad og avisens lesere at partiet står samlet bak ordfører Petter Berg.

FULL STØTTE: Tønsberg Høyre forsikrer både Tønsbergs Blad og avisens lesere at partiet står samlet bak ordfører Petter Berg. Foto:

Av

Høyres ordfører Petter Berg preger Tønsbergs Blads spalter for tiden. Foranledningen er spørsmålet om en utredning av et eventuelt datalagringssenter på Barkåker. Forbilledlig sørger lokalavisen vår for at ulike syn kommer til uttrykk og kritiske spørsmål om prosessen blir stilt. Dette styrker lokaldemokratiet.

DEL

Meninger 

Men tirsdag kveld skjer det et skifte i TBs dekning. En kommentar om ordfører Berg, signert av nyhetsredaktør Erik Aunemo, legges ut på tb.no før den publiseres i onsdagsavisen. Kommentaren er bygget på en rekke lukkede kildeutsagn, ispedd en del personlige observasjoner og meninger av nyhetsredaktøren. Det alvorlig er at Aunemo tillegger Høyres ordfører meninger og gjerninger som det ikke finnes dekning for. I tillegg mer enn antyder nyhetsredaktøren at Petter Berg ikke skal være nominert på hederlig vis som Høyres ordførerkandidat i 2014.

LES OGSÅ: Det er ikke så farlig, det er bare Barkåker

Høyre står samlet

Hva som er Tønsbergs Blads motiv for å bringe ubekreftede påstander om ordføreren vår, får Tønsbergs Blad svare på selv. Men som ledere av Tønsberg Høyre og partiets bystyregruppe, kan vi forsikre både Tønsbergs Blad og deres lesere at partiet står bak vår ordfører, både i datalagringssaken og for øvrig i hans virke.

Høyre er av den klare oppfatning at det ville vært galt av ordføreren ikke å ikke følge opp innspillet fra Verdiskapningsinitiativet i Vestfold om et eventuelt datalagringssenter på Barkåker. Tønsberg trenger flere fremtidsrettede arbeidsplasser. Samtidig har vi stor forståelse for bekymringen på Barkåker. Derfor trenger vi den grundig utredningen som et stort flertall i bystyret – inkludert Høyres stemmer- sikret onsdag kveld. Høyre har slett ikke konkludert i denne saken. Nå ser vi fram til en grundig og god utredning, før partiet med ordføreren i spissen tar endelig standpunkt.

LES OGSÅ: Tragisk hvis industrien får bygge i skogen på Barkåker

Berg står for raushet og inkludering

Angående bekymringsmeldingen nyhetsredaktøren sender til Re Høyre og innbyggere om ordførerens påståtte holdninger til utkantområder, finner vi grunn til å minne om at Petter Berg fremfor noen har stått for raushet og inkludering. Først i grensesaken på Vear og senere i den pågående sammenslåingsprosessen med Re. Hans engasjement og holdninger har vært en viktig faktor i den vellykkede overføringen av Vear, og nå i samarbeidet med Re.

LES OGSÅ: Grunneier truer med å stenge lysløypa på Barkåker: – Idrettslaget har tatt seg til rette

I Høyre har vi stor respekt for Tønsbergs Blads fokus på mulige kritikkverdige forhold. Og her må ordføreren som alle andre, besvare kritiske spørsmål. Men den kritiske journalistikken stiller krav til Tønsbergs Blad. Deres egen uavhengighet, integritet og troverdighet settes på prøve. Åpenhet om bakenforliggende forhold er like viktig for redaksjonen som for dem de gransker.

Er redaksjonen bekymret for den kommende nominasjonsprosessen?

Så hvor er relevansen i den aktuelle kommentaren til Høyres nominasjon i 2014? Om kommentaren er et uttrykk for bekymring i redaksjonen for den kommende nominasjonsprosessen i Høyre, kan vi berolige Tønsbergs Blad. Styrene i Re og Tønsberg Høyre har et fast grep om prosessen. En felles nominasjonskomité blir nedsatt om kort tid, og vår felles ordførerkandidat vil være klar til sommeren. Om hensikten var å tegne et bilde av en «privatpraktiserende» ordfører uten støtte i eget parti, faller det på sin egen urimelighet.

Avslutningsvis stiller vi spørsmål ved motivet når nyhetsredaktøren i kommentaren forsøker å sette kommunens innbyggere opp mot hverandre. Turområdet på Barkåker er i bruk av innbyggere fra hele kommunen. Petter Berg er hele Tønsbergs ordfører og Tønsberg Høyre vil alltid ivareta hele Tønsberg kommune.

Rune Sørdalen

Leder av Tønsberg Høyres bystyregruppe

Leif Flemming Bakke

Leder av Tønsberg Høyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags