Ronny Altes vendepunkt: – Nå skal jeg jobbe mot all form for ekstremisme

UHOLDBART:  At så mange opplever å bli hetset på grunn av sine meninger er uakseptabelt, skriver Ronny Alte. Foto: Bjørnar K. Bekkevard

UHOLDBART: At så mange opplever å bli hetset på grunn av sine meninger er uakseptabelt, skriver Ronny Alte. Foto: Bjørnar K. Bekkevard

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det handler ikke om rasisme eller muslimhat, men om kjærlighet til vårt land og vårt folk. Derfor er arbeidet mot alle former for ekstremister viktig, og med ekstremister mener jeg alle som er villige til å bruke vold for å oppnå sitt politiske mål.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er trolig mange som nå vil reagere, noen vil synes dette er bra, mens andre kanskje vil føle at jeg dolker dem i ryggen. Faktum er at jeg ikke blir en annen person og jeg dolker ingen i ryggen, ikke blir jeg en informant eller tyster heller om noen skulle tro det. Saken er at jeg føler mer enn noen gang at det er viktig å jobbe for de viktige verdiene som demokrati, ytringsfrihet, likestilling, menneskeverd og de andre viktige verdiene i samfunnet. Jeg ønsker derfor å endre måten å delta i dette viktige arbeidet på, og ikke minst jeg ønsker å jobbe aktivt i samarbeid med ulike aktører utenfor Facebook.

Kanskje det blir mulig å se framover

Mange knytter naturligvis i dag navnet mitt til ytterste høyre og til de utallige grupper og minipartier som til stadighet dukker opp på nettopp Facebook. Noen av disse gruppene har jeg vært aktiv i, mens andre bare har brukt navnet mitt for å få en slags reaksjon rundt saken sin. Disse gruppene vil for noen uansett hva jeg gjør henge ved mitt navn, men på sikt vil kanskje folk se fremover og ikke bakover.

Jeg gjør det derfor klart en gang for alle at jeg i dag ikke har noen form for kontakt med verken Norwegian DefenceLeague (NDL) eller Soldiers of Odin (SOO). Jeg skal være forsiktig med å uttale meg for bestemt om konkrete grupper, men tror nok mange av dem som engasjerer seg i ulike grupper kunne gjort en større og bedre forskjell om de støttet organisasjoner, stiftelser og foreninger som også fungerer utenfor Facebook.

Hvorfor jeg mener dette? Det er flere grunner til det, men den største er at grupper på nettet dessverre ofte tiltrekker seg personer som ikke ønsker å styrke demokratiet, verne om ytringsfriheten, likestilling og de andre verdiene som gir oss det mer demokratiske, tryggere og åpnere samfunnet vi alle ønsker.

Når det gjelder nettet for øvrig mener jeg det er et stort og viktig oppryddingsarbeid som må gjøres! Det må settes fokus på hetsingen som foregår på nettet – og da mener jeg uansett politisk ståsted. Det må også settes et fokus på hva barn leser om sine nærmeste. Her har nettopp media en stor oppgave når det gjelder å omtale folk på en riktig måte.

Hets på grunn av meninger er ikke ok

At så mange opplever å bli direkte hetset på grunn av sine meninger er uakseptabelt. Også det at andre opplever direkte ufine kommentarer grunnet sin hudfarge eller tro er uakseptabelt uansett politisk ståsted, religion eller hudfarge.

Mitt ønske er nettopp å styrke demokratiet, styrke likestillingen og verne om ytringsfriheten, men også jobben mot parallelle samfunn er et område som kanskje er viktigere nå enn noen gang. Når det er sagt ønsker jeg å jobbe med en annen viktig sak: Frykten for å bli stemplet som rasist eller ekstremist uten grunn.

Forskjell på innvandringskritikk og hat

For slik det er i dag er det dessverre svært mange som ikke våger å si det de mener av frykt for å bli stemplet som rasist eller ekstremist av venner, familie og arbeidsgiver. Dette skyldes foruten medias store telelinser, i all hovedsak medias evne til å vri enkeltutsagn til det ugjenkjennelige. Det er slik jeg ser det en enorm forskjell på innvandringskritikk og hat rettet mot alle innvandrere.

Hvorfor? Fordi det faktisk er en stor forskjell på å kritisere konkrete saker og å gi alle innvandrere skylden. Det er faktisk også en stor forskjell på å kritisere det politiske systemet som skaper «problemene» og å kritisere alle innvandrere.

Det samme gjelder kritikk av Islam. Det er faktisk en enorm forskjell på det å kritisere eksempelvis kvinneundertrykkingen man ser foregår innen islam og det å hate alle muslimer.

Når islamister som er villige til å bruke terror for å spre frykt kritiseres, er ikke det kritikk av ALLE muslimer. Man må også kunne kritisere andre områder der man frykter islam vil endre vårt frie og demokratiske samfunn uten å bli beskyldt for muslimhat. Når det er sagt, finnes det personer som virkelig hater andre bare fordi de er muslimer. Dette er like håpløst og skremmende som når islamister hater oss vantro bare fordi vi ikke er muslimer. Også dette er noe jeg håper jeg kan få muligheten til å jobbe med da økt kunnskap vil medføre redusert frykt hos begge parter.

Ronny Alte

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken