Hvem skal KrF velge ?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevKr.F. står ved et veiskille i valg av hvilken regjering partiet vil gå inn i. Velgerne vil vite hvem partiet vil støtte i rikspolitikken. I lokalpolitikken kan man fra tid til annen være pragmatisk i valgene. Jeg har selv sitter som varaordfører fra KrF både for en Høyre-ordfører og en ordfører fra Arbeiderpartiet her i Tønsberg.

På riksplan blir valgene mer prinsipielle. For det første kan det ut fra en livssynsmessig og verdikonservativ side fortone seg vanskeligere for KrF å samarbeide med SV enn Frp i regjering. Den seriøse fløyen i FrP dominerer i Solberg- regjeringen, og med Venstre og eventuelt KrF i posisjon, vil regjeringen helle mer mot sentrum. Erfaringen fra budsjettarbeidet på Stortinget i denne perioden, viser at man finner fram til gode løsninger.

For det andre vil det være vanskelig å samarbeide med SV i familiepolitikken, men også i andre saker der frihetsbetraktninger framfor statlig styring legges til grunn. For det tredje tror jeg at de fleste av KrFs velgere vil reagere negativt hvis landsstyret fremmer et positivt syn på det å sitte i regjering med SV.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags