Høyre skroter regionale planer

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

I et leserbrev den 28.juli i Gjengangeren skroter Høyres fylkestingsgruppe regionale planer i jordvernspørsmålet. Dette er dramatisk. Høyre har i flere perioder jobbet aktivt for regional plan for bærekraftig arealbruk (RPBA) i fylkestinget.

DEL

Leserbrev 

Nå mener representantene Lene Lauritsen Kjølner  og Liv Karto at den regionale planen begrenser utviklingen i Vestfold. Dette er dramatisk, ikke bare for jordvernet, men også for Vestfolds viktigste verdiskapende næring. I et fylke med svært lav verdiskaping er det viktig at vi bygger opp under en våre viktigste næringer og ikke bygger den ned.

Viktigere enn å prøve å påberope seg sunt bondevett, er det faktisk å se til forskningen og fagmijløene som har mye lurt å si om by og tettstedsutvikling. Den viser at det kan være lurt for verdiskapningen å fortette i sentrale strøk og ikke ha en spredt byutvikling og er det motsatte av hva Høyre nå ønsker seg for utviklingen av Vestfold

Den regionale planen er intet hinder for utviklingen i Vestfold. Den legger derimot føringer for utviklingen og gir forutsigbarhet. Hvis vi skal kritisere den regionale planen, må det være for mangel på oppfølging fra kommunene. Når det gjelder jordvern, har vi sett gjentatte eksempler på at kommunene bryter med planen og bygger ned matjorda først.

Matjorda er altfor viktig til å overlate til det enkelte kommunestyre å bestemme. Vi trenger matjorda for å fø Norge og til verdiskaping i landbruket. Matjord må få en bedre beskyttelse i lovverket. Dette er verdier som våre barnebarn skal ha.

Vi i MDG setter jordvern først, for vi vet det sikrer verdiskapning. De fleste andre partier ser ut til å velge jordvern når det passer. 

Harald Moskvil

stortingskandidat og Fylkestingsrepresentant MDG Vestfold

Tønsberg

Følg på: Facebook

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags