Regjeringen er ute av stand til å føre en ansvarlig klimapolitikk

Av
DEL
Det betyr at vi må brette opp ermene og ta ansvar lokalt.

LeserbrevNorge og Tønsberg regionen er en del av klimakrisen. I følge Statistisk Sentralbyrå økte Norges utslipp med 0,4 prosent i 2018. Utslippene i transportsektoren økte med nesten 3 prosent. Klimagassutslippene er på 52,9 millioner tonn i 2018, mens de var på 54.0 da regjeringen overtok i 2013. Det betyr at regjeringen har kuttet 2 % på 5 år. Hvis de fortsetter som i dag vil de bruke 250 år på å nå nullutslipp.

I Oslo hvor MDG sitter i førersete har utslippene falt med 16 prosent på 2 år. Nå må vi i Tønsberg gjøre vårt for å snu trenden. MDG vil ha en massiv satsing på kollektivtransport, sykkelveier og bedre tilrettelegging for gående. Klimasetningen må være gjennomgripende på alle områder og veie tyngre enn i dag i kommunens beslutninger.

Tønsberg må bli klimapositiv kommune. Det betyr at vi skal bidra til at Norge når sine mål om å redusere utslippene med 45 prosent innen 2030. Vi er klare til å gjøre den jobben regjeringen ikke makter, med dagens tempo vil de bruke over 100 år på å innfri løftet og ca 250 år på å gjøre Norge til et nullutslipssamfunn.

Stem på De Grønne ved høstens valg for mennesker og miljø.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags