Få flere arbeidsplasser nå!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Noe som engasjerer meg, er arbeidsplasser til helsefagarbeider: Det blir oppfordret om at det skal velges yrkesrettet utdanning fremfor høyskoleutdanning, og en del gjør det. Problemet er at det ikke er nok arbeidsplasser der ute.

DEL

LeserbrevI 2030 vil det være mangel på 30.000 helsefagarbeidere. Det er et veldig høyt tall, og dette kan gi store konsekvenser. 

Folk velger jo yrkesrettet utdanning nettopp for å få jobb, men når de først har fått fagbrev så må de ta ekstravakter, tilkalling, og kanskje de får 15-20 prosent jobb og det er for lite.

Jeg skjønner godt hvorfor folk velger høyere utdanning. Da blir det enklere å få jobb. Det jeg tenker, er at det må komme mer penger på banen, nettopp fordi vi trenger helsefagarbeidere og helsefagarbeidere trenger fast jobb som de kan leve av, ikke ha en arbeidshverdag som er preget av usikkerhet. Skal jeg på jobb  i dag? Ringer de meg i morgen? Sånn går det ikke an å leve i lengden. Fram med penger og få et mindre tall på mangel på helsefagarbeidere! 


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags