Når symbolene blir viktigere enn ordene

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

I Sandefjord raser Aps Hilde Hoff Håkonsen over kommunens bruk av et blått hjerte i en melding fra ordføreren på FB. I Oslo er statsråd Listhaug rasende over en kommentar hvor Sven Egil Omdal mener hun kynisk bruker sin bestemors kors i kampen om kristne velgere!

DEL

LeserbrevSakene er høyst forskjellige, men de handler om det samme – bruk av symboler i politikken. Listhaug føler seg krenket, Hoff Håkonsen frykter symbolbruken genererer trafikk på Høyres valgkampsider.

Nye regler

Hva er det egentlig som skjer, når symbolene blir viktige enn ordene? I Sandefjord kan saken løses enkelt ved å utarbeide et regelverk for kommunens Facebook-side. Listhaugs arvede kors derimot kan ikke reguleres bort. Tvert i mot har vel Omdals kronikk ført til at korset blir en del av hennes faste påkledning.

Korset en del av strategien

For meg er bruk av symboler en del av ytringsfriheten og må derfor forsvares. Til gjengjeld må den som anvender dem, være forberedt på kritikk. Derfor mener jeg at angrepene på Sven Egil Omdal er helt ute av proposjoner. Han gjorde en dårlig faktasjekk. Men korset er like fullt en del av statsrådens vel gjennomtenkte strategi. Det må hun leve med og tåle. Da er det jo flott at korset hevdes å gjøre henne trygg i rollen som hun selv har søkt.

Marit Haukom

Marit Haukom

Pensjonert sjefredaktør

Tønsberg

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags