«Monster», sier justisministeren. Dette er flaut for Høyre

Jeg skulle ønske at de som ble utnevnt til statsråder hadde kunnskaper på det aktuelle området, skriver Nils Kristian Aanderaa.

Jeg skulle ønske at de som ble utnevnt til statsråder hadde kunnskaper på det aktuelle området, skriver Nils Kristian Aanderaa. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Vi har et parti ytterst til høyre i Norge som på vesentlige områder føler seg høyt hevet over det forskning kan fortelle oss.

DEL

LeserbrevI den leiren er de ikke opptatt av at «med kunnskap skal landet bygges». Ifølge ideologien til dette partiet blir folk snille dersom vi har høye straffer og ellers behandler lovbryteren med forakt. Vår justisminister kommer fra dette partiet og hun er visstnok stolt av å kalle de som er nederst på rangstigen i fengslene, nemlig de pedofile, for monstre.

Jeg skulle ønske at de som ble utnevnt til statsråder hadde kunnskaper på det aktuelle området. I dette tilfelle er det tydeligvis mer er en nok med en solid porsjon fordommer.

Men det er ikke noe nytt at fordommer styrer et slikt parti. I hele sin eksistens tid har det lett etter noen å tråkke på. Forbrytere, late nordlendinger, enslige mødre (aldri de som er far til barna til de enslige mødrene) og selvfølgelig de som har det vanskeligst i verden, nemlig flyktningene.

I Norge er det svært liten kriminalitet sammenlignet med andre land og vi vet grunnen. Forskningsbasert kunnskap forteller oss at ved å behandle de kriminelle anstendig, blir det lettere for folk å leve på den riktige siden av loven etterpå.

Jeg har liten tro på at jeg ved dette lille innlegget skal påvirke den jevne Frper til å bruke sunn fornuft; hvert fall tror jeg ikke at jeg greier å styre Sylvi Listhaug inn i noe som kan kalles anstendighet. Jeg er egentlig ikke det spor forundret over at ideologien til Carl I. Hagen lever i beste velgående i dette partiet.

Men det er noe som forundrer meg svært mye. Hvordan kan folk med bakgrunn i Høyre syns det er greit med en slik justisminister? Det ville vært fint med en kommentar fra «det verdikonservative høyre» her. Er det f. eks, slik at det er greit å sluke de mest motbydeligste kameler for å ha regjeringsmakt?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags