Politikerne på Nøtterøy og i fylkeskommunen opptrer uforsvarlig og udemokratisk

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Ivaretakelse av verneverdige bygninger og bygningsmiljøer er høyt prioritert blant befolkningen på Teie. Vestfold fylkeskommune har tilbudt kommunen økonomisk støtte til å gjennomføre en DIVE-analyse for å dokumentere dette.

DEL

Leserbrev 

Nøtterøy kommune vil gjerne ha pengene, men ønsker bare å gjennomføre en amputert DIVE-analyse, og dette har fylkeskommunen akseptert. En DIVE-analyse som er unntatt de åpenbare verneverdige bygningene, er verre enn ingen DIVE-analyse.

LES OGSÅ: Innsigelser eller kulturanalyse over Teie: Avgjørelsen tas onsdag 7. juni

I strid med anstendig politisk oppførsel

Den felles beslutningen om avgrensningen av og begrensningen i DIVE-analysen mellom fylkeskommunen og kommunen, er i strid med demokratisk og anstendig politisk oppførsel. Hovedutvalgene i fylkeskommunen og kommunen har fått denne saken som hastesak noen få dager på forhånd, og verken allmennheten, Teie Vel, Fortidsminneforeningen eller andre har fått informasjon om og mulighet til å uttale seg.

Richard Fossum, Færder Sp

Richard Fossum, Færder Sp Foto:

Alle vedtak er lovlig fattet?

Registreringen av verneverdige bygninger og bygningsmiljøer som DIVE-analysen innebærer, vil ikke bli gjort på Teie, fordi politikerne sier at alle vedtak til nå er lovlig fattet og det faktum at befolkningen misliker dette, kan ikke hensyntas.

Teie vel og Fortidsminneforeningen bør klage denne saksbehandlingen inn for Fylkesmannen, eventuelt også Sivilombudsmannen. Senterpartiet vil arbeide for å få slutt på denne politiske ukulturen i nye Færder kommune.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags