Har Tønsberg FrP og posisjonen tillit til Lexow?

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Før jul spurte jeg Inger Lexow om hva prisen var på et menneskeliv.

LES OGSÅ:  Hva er verdien av et menneskeliv, Lexow og Hogsnes?

Hennes svar, og etterhvert Carl Lexows svar, avdekket at de begge har høyreekstreme holdninger til muslimer og innvandring.

LES OGSÅ: Flyktninger: Skal man ha dårlig samvittighet fordi man ikke mener som SVs Olav Sanness Vika?

LES OGSÅ: Inger Lexow: "Jeg har mine meninger og det er min plikt overfor mine velgere å fremme dem offentlig."

LES OGSÅ: Vilde Røsok Bojangs (MDG) innlegg representerer et lavmål i sjikanen av Inger Lexow (Frp) 

Raseteori, Eurabia og falske nyheter

Det er bare det ytterste mørke høyre som tror at muslimer har en hemmelig plan om å overta Europa. Kilden «Gates of Vienna», hyppig brukt av Fjordmann og terroristen Breivik, burde tydeliggjøre det for all verden. Jeg er EU motstander, men å hevde at EU-eliten skulle bruke innvandrere for å svekke de europeiske folkenes motstandskraft står ikke til troende.

OK? Mitt spørsmål til Tønsberg Frp og varaordfører Bent Moldvær (t.h.) og gruppeleder Bent Kittelsen er enkelt: Er det greit for dere å ha nestleder i utvalg for oppvekst og opplæring som gir utrykk for høyreekstreme holdninger? Hva skjedde på gruppemøtet 23. januar?

OK? Mitt spørsmål til Tønsberg Frp og varaordfører Bent Moldvær (t.h.) og gruppeleder Bent Kittelsen er enkelt: Er det greit for dere å ha nestleder i utvalg for oppvekst og opplæring som gir utrykk for høyreekstreme holdninger? Hva skjedde på gruppemøtet 23. januar? Foto:

Det klarer de effektivt nok gjennom svekkelse av fagbevegelsen og sosial dumping, men det handler ikke om tro eller rase. At muslimer som kristne driver misjon, er dessverre en vanlig religiøs praksis, men hverken en hemmelig plan eller en konspirasjon. Å bekjempe fundamentalisme og religion brukt som politikk er viktig, men bør ikke skje gjennom å spre falske nyheter, raseteori eller konspirasjonsteorier.

Ekskludert for å være uenig om fylkessammenslåinger

Etter at Lexows svar til meg havnet i riksmediene (Dagbladet 22.12.16), tok ordfører Petter Berg forbilledlig avstand, mens Frps varaordfører, Bent Moldvær, ikke har kommentert. Fylkesleder Frode Gaasland Hestnes Frp skulle se på saken etter jul, men har ikke gått ut med hvilken konklusjon de har kommet til (Dagbladet 24.12.16).

Mitt spørsmål til Tønsberg Frp og varaordfører Bent Moldvær og gruppeleder Bent Kittelsen er enkelt: Er det greit for dere å ha nestleder i utvalg for oppvekst og opplæring som gir utrykk for høyreekstreme holdninger? Hva skjedde på gruppemøtet 23. januar?

De siste dagene har Frp vist at de ikke tar lett på brudd med partilinja eller politiske holdninger som er utenfor. I Agder er folk ekskludert for å være uenige om fylkessammenslåing. Betyr det at Tønsberg Frp stiller seg bak Inger Lexows holdninger til muslimer?

Hva gjør posisjonen i Tønsberg med Lexows lederverv?

Det er alltid tøft å ta avstand fra kolleger når de går over streken. Jeg kjenner også Lexow, og hun har et flott engasjement for unger i Tønsberg. Det var kanskje en tabbe å svare meg med de grunnholdningene hun har til innvandring og islam. Hun ga utrykk for det samme før Frp satte henne opp på kommunevalglista , og før hun ble valgt til nestleder i utvalg for oppvekst og opplæring. I debatten før konstitueringen gjorde undertegnede oppmerksom på dette, og det var skriftlig votering. Dessverre brøt verken anstendige høyrefolk, Krf-ere eller Miljøpartiet De Grønne ut.

I debatten om opplæring i Tønsberg-skolen, er nettvett, kildekritikk og det å ikke spre falske nyheter, et viktig tema i flere fag – og i det man kan kalle dybdelæring. Hva slags signal sender vi som folkevalgte til ungene om de skulle google hva politikerne selv gjør med dette? Kan MDG, Høyre og KrF leve med at Lexow er nestleder for det utvalget de som har med barn og skole å gjøre.

Vekket ubehag

Jeg har sett at Lexows uttalelser har vært ubehagelige for mange. Flere representanter fra MDG (TB 19.01.17) og ordfører Berg (TB 23.12.16) har tatt avstand. Er det nok, eller bør vi samle oss om et nyvalg som vi gjorde når MDG mista sin plasser når Lene Kjølner meldte seg inn i Høyre?

LES OGSÅ: Nok tåkeprat om Lexow-saken, Petter Berg!

LES OGSÅ: Petter Berg: Lexows farlige konspirasjonsteorier må avvises 

Vi må vise at Tønsberg er by for alle.

På fredag er det en konsert på Torvet kl. 19.00 som skal markere at byen vår ikke står bak denne typen holdninger. Vi har plass til homser, flyktninger, kristne, muslimer, ateister, - alle folk. Jeg ser at både Høyre og MDG, sammen med opposisjonen, slutter opp om arrangementet. La oss møte opp for å vise at fordommer og konspirasjonsteorier ikke er greit! La oss gjøre Tønsberg romslig igjen!

Olav Sanness Vika

Olav Sanness Vika

Bystyremedlem i Tønsberg (SV)

Husøy 01.02.17

Følg på: Facebook

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken