Gå til sidens hovedinnhold

SV vil bekjempe barnefattigdom i en eventuell ny regjering

Artikkelen er over 4 år gammel

Foran stortingsvalget vil SV fremme noen hovedkrav til partier som vil ha SVs støtte til å danne regjering. Et av dem er å bekjempe og redusere barnefattigdom i Norge.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det viktigste tiltaket som er foreslått er å øke barnetrygden kraftig. I Re har SV lykkes med å komme et viktig skritt nærmere målet. Før jul fikk til et enstemmig vedtak i kommunestyret om å holde barnetrygden utenfor ved utmåling av økonomisk sosialhjelp.

Klar politisk kurs

SV har som mål å fjerne den blåblå regjeringa etter stortingsvalget i september. Det er imidlertid ikke nok å bytte regjering: Norge må også få en helt annen politisk kurs. SV er garantist for det, og vi vil kreve politisk gjennomslag for noen få viktige saker for å gi vår støtte til, eller eventuelt delta i, ei regjering under ledelse av Jonas Gahr Støre.

Et av disse «maktkravene», er å bekjempe barnefattigdom ved å styrke barnetrygden. I Norge var det i 2014 ca. 80.000 fattige barn, og antallet øker. Dette er et alvorlig hull i velferdsstatens sikkerhetsnett. Sjøl om ingen sulter eller lider direkte nød i Norge, betyr fattigdom at barn havner utenfor i mange sammenhenger. Det er uakseptabelt.

Har tatt grep i Re

 Re har SV tatt grep ved – sammen med FrP – å få til et enstemmig vedtak i kommunestyret om å bevilge 700.000 kroner pr. år. slik at Nav heretter ikke skal inkludere barnetrygd som en inntekt når de beregner økonomisk sosialhjelp til barnefamilier. Dette innebærer at ca. 200 barn får en lettere hverdag, ved at deres familieøkonomi styrkes med ca. 11.000 kroner i året pr. barn.

Dette er konkret politikk som gjør livet enklere for dem som trenger samfunnets støtte mest. For å styrke dette kravet trengs et sterkt SV.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.