Unødvendig uthengning av kommunalt ansatt

BER POLITIKERE TA ANSVAR: Bent Molvær og Petter Berg er ikke imponert over sine politikerkolleger fra Arbeiderpartiet.

BER POLITIKERE TA ANSVAR: Bent Molvær og Petter Berg er ikke imponert over sine politikerkolleger fra Arbeiderpartiet. Foto:

Av

Vi reagerer når spillereglene brytes

DEL

MeningerI Tønsbergs politiske miljø har vi vært stolt av den politiske kulturen vi har klart å bygge ved å konsentrere oss om sak, ikke om person, og ved å holde en saklig tone selv om uenighetene kan være store. Sammen med et klart skille mellom politikk og administrasjon, hvor politikerne kun kjenner Rådmannen som representant for administrasjonen, har dette skapt et politisk miljø preget av tillit og forståelse mellom de to nivåene. Hvis det har vært grunnlag for kritikk eller uenighet mellom det politiske og det administrative nivået, har dette vært klarert direkte med rådmannen personlig. Til dette formålet gjennomføres det jevnlige møter mellom politisk ledelse, bestående av ordfører, varaordfører og opposisjonsleder, og rådmannen personlig. Vi har oppfattet at dette har vært en ordning som har vært verdsatt av alle parter, og som er en forutsetning for at den politiske kulturen vi er så stolte av, skal fungere.

I en reportasje om grensedragningen mellom Roklubbens virksomhet og friområdet på den såkalte Leca-tomta, opplever vi at en kommunalt ansatt offentlig kritiseres for en handling. I et intervju med Tønsberg Arbeiderpartis ordførerkandidat, Anne Rygh Pedersen, og gruppeleder Per Martin Aamodt, uttales det: «Hadde Jan Eide (kommunaldirektør for teknisk i Tønsberg kommune) tenkt seg om hadde ikke dette brevet blitt sendt. Det var et standardbrev, og skapte bare bråk». Dette er et klart brudd på de etablerte spillereglene for samhandlingen mellom politikk og administrasjon i Tønsberg kommune. At ledende politikere fremsetter offentlig kritikk mot enkeltpersoner i administrasjonen har vi hittil unngått. Det er et klart brudd på spillereglene og bør unngås i fremtiden. Hvis man synes at brevets innhold er kritikkverdig, burde dette vært tatt med rådmannen direkte, i tråd med etablert praksis for samhandling mellom politikk og administrasjon.

Vi har oppfattet at det inntil nå har vært bred enighet om disse prinsippene for samhandling mellom politikk og administrasjon, som har vært verdsatt av alle partier, og som ligger til grunn for en politisk kultur som Tønsberg er blitt beundret for. Derfor reagerer vi når spillereglene brytes.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags