Eieren av Storgaten 49: Politikerne hindrer ønsket utvikling i sentrum

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Som eier av eiendommen Storgaten 49, vil jeg her informere litt om de faktiske forhold, og mot de enkelte påstander som fremkommer i leserinnlegg og i media generelt.

DEL

LeserbrevSom eier av eiendommen Storgaten 49, vil jeg her informere litt om de faktiske forhold, og mot de enkelte påstander som fremkommer i leserinnlegg og i media generelt.

Storgaten 49 i Tønsberg

Storgaten 49 i Tønsberg Foto:

Da jeg kjøpte Storgaten 49, i så var dette for en langsiktig investering, samt min interesse og erfaring med gamle bygårder. Jeg har pusset opp svært mange tilsvarende bygg i forbindelse med min jobb.

Kort tid etter overtakelse av eiendommen, startet jeg med oppussing innvendig, som medførte store kostnader. Allikevel er bygget umoderne og lite miljøvennlig, og fortsatt er det stort behov for videre påkostninger, uten å gå i videre detaljer.

LES OGSÅ (+): I januar sa politikerne nei til riving av denne trebygningen fra 1800-tallet. Men om to år kan den bli revet likevel

Aldri søkt om riving

Det står i lørdagens TB at politikerne sa nei til riving i januar. Dette er feil, man kan ikke si nei til noe det ikke er søkt om. Men derimot har kommunen i forhåndsmøte med utbygger og arkitekt, vært positiv til å gå videre med de planer som ble presentert.

Vedrørende beboerne i Storgaten 51: Her hadde man et informasjonsmøte, hvor jeg selv var til stede. Samtlige av de tilstedeværende var svært positive til det som ble visst fram av tegninger, fasader og annet. Her var nettopp dette med hensyn til sol og oppholdsplass ivaretatt i forslaget fra arkitekten. Alternativet ville være at det ble bygget helt inntil grensen uten noe tilbaketrukket for beboerne i nr. 51.

LES OGSÅ:  Å la huset bli værende er ikke en del av planen

Flere ga uttrykk for at de ønsket å få startet byggingen, så raskt som mulig. Det ble også nevnt fra en av beboerne, at å se ned på dagens nr. 49 er lite pent.

Alternativene er dårligere

Man har ikke krav på utsikt eller solforhold, men som eier av nr. 49, ønsket jeg selv å få til en helhet i nært samarbeid med Folksom AS. Derfor bør beboerne i nr. 51 være positive til det som ble fremlagt i ovennevnte møte. Alternativet er dårligere.

LES OGSÅ: Ikke riv gamle hus i Tønsberg, ikke tenk tanken engang!

Da det ble søkt om regulering for Storgaten 51, slik den står i dag, ønsket jeg at min eiendom nr. 49 ble kjøpt opp og kunne være en del av kvartalet (reguleringen). Dette var den gang ikke av interesse for utbygger og sikkert riktig etter de muligheter de hadde på dette tidspunktet. I dag ville det klart hvert annerledes.

Kommunens vedtak om regulering av nr. 51 var en klar bekreftelse på ønsket om fortetting og fornyelse av kvartalet. Derfor er det  svært underlig med den siste tidens negativitet, som fremkommer fra enkelte politikere. Man kan ikke la et gjenstående trebygg bli stående, som nå ikke passer inn i omgivelsene.

Kan man ikke bestemme over egen eiendom?

Om det ble «sovet» i timen ved godkjenning av nr. 51 vites ikke, men man kan ikke la dette hindre videre utbygging og fornyelse av min eiendom nr. 49. Hvor er demokratiet, hvis man ikke kan bestemme over sin egen eiendom? I  tillegg prøver politikerne å lage hindringer ved fredning/verning av eiendommen.

LES OGSÅ:  Raser mot riveplaner: – Tønsberg blir ødelagt

Skal jeg som eier være taperen fordi noen har sovet i timen? En slik overkjøring av privat eiendom, hører ikke hjemme i vårt fredelige land. Og er både samfunnsmessig og økonomisk helt uholdbart.

LES OGSÅ:  Vil rive dette trehuset for å bygge blokk med 30 leiligheter

Med tanke på helheten, og ikke minst den miljømessige fordelen et nytt bygg vil medføre,  må man selvsagt være positiv til foreslått tiltak. Tiltaket medfører høy bokvalitet, tilpasset øvrig bebyggelse på denne siden av Storgaten og kommende nybygg på de nærmeste åpne tomter.  

Nybygget vil medføre økt bosetting i sentrum, noe som er svært ønskelig. Vi få et «levende bysentrum» også etter kontortid.

Jan Petter Andersen
Jan Petter Andersen

Eier og styreleder i Storgaten 49 Tønsberg AS

Nøtterøy

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags