Smøreri og hykleri fra TB og varaordfører Moldvær

UVERDIG: TB hjelper Bent Moldvær i hans bestrebelse på å fremstå som en moralsk og ansvarlig varaordfører. Foto: Eric Johannessen

UVERDIG: TB hjelper Bent Moldvær i hans bestrebelse på å fremstå som en moralsk og ansvarlig varaordfører. Foto: Eric Johannessen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det er vanskelig å oppfatte de to utspillene i TB 22. mars, Bent Moldværs kronikk om rasisme i eget parti og den redaksjonelle artikkelen som støtter opp om den, som noe annet enn en samkjørt kampanje for at jeg skal ekskluderes fra Fremskrittspartiet for å være «rasist», noe som selvsagt ikke tolereres i et ansvarlig regjeringsparti.

DEL

Meninger 

De to artiklene dukket opp på nettet kort tid etter hverandre, og ble deretter knyttet sammen gjennom linker og plasseringer. I papirutgaven ble de spredd på to utgaver, kronikken kom den 23. og den redaksjonelle, skrevet av Jon Cato Landsverk, dagen etter. Når mediene ønsker å få størst mulig oppmerksomhet rundt en sak, gjentar de den over tid. Noen ganger blir de imidlertid så ivrige at man ikke kan unngå å se den underliggende agendaen.

TB demoniserer Frp-politikere

Det er trolig velkjent for TBs lesere at avisen redaksjonelt ser det som en oppgave å demonisere politikere fra Frp. Slik er jeg i godt selskap, men det holder her å nevne redaktør Sigmund Kydlands kronikk «Hvorfor gir vi Lexow plass» i TB 30. desember. Det var en uverdig avslutning på det gamle året for en gammel avis. Men nå er det nye koster i skapet. Og siden de er keivhendte, bruker de sopelimen uhemmet.

Inger Lexow

Inger Lexow

LES OGSÅ: Tønsberg Frp tar avstand fra rasistiske holdninger og ytringer, også om de skulle komme fra en av våre tillitsvalgte

Det store oppslaget med bildet av meg på hele førstesiden 17. mars, og med dertil gjennomgang av min uttalelse i bystyrets møte dagen før, med utsagn som «Ordføreren måtte gripe inn da hun begynte å lange ut mot motstandere og media fra talerstolen i bystyret», førte imidlertid ikke til den stormen mot meg som Landsverk nok hadde sett for seg. Tvert imot, alle kommentarer med mange «likes» var til min fordel og på facebooksiden min fikk jeg mange støtteerklæringer.

At andre sentrale politikere har uttalt ting fra bystyrets talerstol, som nok hadde fortjent langt større oppmerksomhet, er TB klar over, men forbigår i taushet.

LES OGSÅ:  Ordføreren måtte gripe inn da Inger Lexow (Frp) langet ut mot både media og politiske motstandere

Jeg er nemlig ikke rasist

Uverdig er det også at TB nå hjelper Bent Moldvær i hans bestrebelse på å fremstå som en moralsk og ansvarlig varaordfører i Tønsberg gjennom å bidra til å fortsette hetsen mot meg, en hets som ikke har rot i virkeligheten. Jeg er nemlig ikke rasist. Dette vet både Landsverk og Kydland. De har lest pressemeldingen som jeg har skrevet sammen med ordfører Petter Berg og varaordfører Bent Moldvær og godkjent av dem begge. TB har imidlertid ikke brydd seg med å referere fra denne. Begrepet «rasist» har dessuten ikke lenger noen injurierende betydning i debatten om innvandring.

De to nevnte artiklene er temmelig identiske, selv om man noterer en viss eskalering av konfliktnivået og spissing av substansen i budskapet i Landsverks versjon, så jeg tar dem her under ett av plasshensyn. Landsverk gjengir selvfølgelig bare hva Moldvær har uttalt til ham. De vil helt sikkert bli drøftet mer inngående i den boken som en person nå er i ferd med å skrive om denne saken og det politiske miljøet i Tønsberg.

Visst skal vi rydde opp

Så til Bent Moldvær.

I Landsverks gjengivelse av Moldværs utsagn, heter det blant meget annet, «Denne saken har hengt over meg siden lille julaften i fjor, sier Bent Moldvær ...» og «vi må ha en standard å forholde oss til. Det skal ikke være tvil om hva vi mener ... derfor må vi rydde opp».

LES OGSÅ: Inger Lexow: «Jeg har mine meninger og det er min plikt overfor mine velgere å fremme dem offentlig

LES OGSÅ:  TB-redaktør: Hvorfor gir vi Inger Lexow plass?

Ja, det skal vi. Og vi kan starte ryddesjauen med artikkelen min i TB 22. desember. Hele prosessen i TB er ren mobbing og ikke debatt, fordi ingen har ytret et eneste motargument til mine påstander verken når det gjelder EU, islam eller konsekvensene av politikken som føres, også her i Norge. Alle de tusener av ord som er skrevet kritisk om meg inneholder ikke ett argument, bare påstander om rasisme, konspirasjonsteorier og den slags.

LES OGSÅ:  Petter Berg: Lexows farlige konspirasjonsteorier må avvises

LES OGSÅ: Lexows leserbrev i TB fikk Petter Berg til å reagere: – Jeg tar sterk avstand fra dette

Kronikken var godkjent av Moldvær

For selvfølgelig var artikkelen min på forhånd godkjent av Bent Moldvær. To ganger fikk han den til gjennomsyn 20. desember. Første gang ba han meg om å fjerne ordet Høyre fra teksten, hva jeg gjorde, og en gang til samme dag etter at den var sendt til TB. Da kunne han også ha bedt meg rette hvis han var uenig. Den 7. januar uttaler han i en artikkel av Landsverk, «… Lexows kronikk er i og for seg grei nok, men (Moldvær) er kritisk til lenkene hun knytter til kronikken».

LES OGSÅ: Flyktninger: Skal man ha dårlig samvittighet fordi man ikke mener som SVs Olav Sanness Vika?

Det siste sier han fordi Petter Berg har sagt det og Petter Berg aner ikke hva han snakker om. Moldvær har 20/12 de facto godkjent kildene i artikkelen. Jeg antar at dette vil bli utdypet i boken og skjermdump lagt ved der.

Jeg har i mitt vokabular bare ett ord for Moldværs håndtering av saken. Og det er, hyklersk.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags