TB-redaktør: Hvorfor gir vi Inger Lexow plass?

BYSTYRET: Inger Lexow er en sentral Frp-politiker. Både partiet hennes og de som stemte henne inn fortjener å få lese hva hun står for. Foto: Kirvil Håberg Allum Bildetekst

BYSTYRET: Inger Lexow er en sentral Frp-politiker. Både partiet hennes og de som stemte henne inn fortjener å få lese hva hun står for. Foto: Kirvil Håberg Allum Bildetekst

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Igjen har Inger Lexows meninger skapt oppstyr. Et leserinnlegg hos oss har fått mange til å reagere, og andre medier til å plukke opp saken. I dagens avis (og på nett tidligere) tar Tønsberg-ordfører Petter Berg avstand fra Lexows formuleringer. Frp-politikeren er stadig på trykk her i Tønsbergs Blad med sterke synspunkter på innvandring og muslimer. Og stadig får jeg spørsmålet: Hvorfor trykker vi Inger Lexows tvilsomme regnestykker?

DEL

MeningerJeg skjønner spørsmålet godt. Inger Lexows meninger får mange av oss til å riste på hodet. Hun koker sammen skepsis til innvandring og islamfrykt til en ulekker blanding.

Sigmund Kydland

Sigmund Kydland

LES OGSÅ:  Flyktninger: Skal man ha dårlig samvittighet fordi man ikke mener som SVs Olav Sanness Vika?

LES OGSÅ: Petter Berg: Lexows farlige konspirasjonsteorier må avvises 

I sitt siste leserinnlegg bruker hun det beryktede nettstedet Gates of Vienna som belegg for sine konspirasjonsteorier. Blant annet er innvandringen til Europa del av en plan om å tynne ut den europeiske befolkningen med folkeslag som er enklere å styre.

Skulle synspunktene heller ties i hjel?

Så hvorfor skal Tønsbergs Blad la henne slippe til i våre spalter og i vår nett-debatt? Er det ikke like bra å tie disse synspunktene i hjel mens vi rister på hodet over manglende kunnskap?

Ikke etter min mening. Det er minst to gode grunner til at skribenter som Inger Lexow skal få vise fram sitt menneskesyn og sin holdning.

Det handler om en sentral politikers meninger

For det første er Inger Lexow folkevalgt. Hun sitter i Tønsbergs bystyre, og er medlem i utvalget for oppvekst og opplæring. Hun er en sentral Frp-politiker, som kynisk henter stemmer fra dem som sympatiserer med signalene Lexow sender ut. For eksempel i debatten om hvor mange flyktninger som skal få komme til Tønsberg.

Både partiet hennes og de som stemte henne inn i bystyret fortjener å få lese hva hun står for. Fremskrittspartiet er raske til å påpeke at hun beveger seg utenfor partiprogrammet med sine synspunkter, men har ikke noe i mot stemmene hun sanker.

Nødvendig med motforestillinger

Den andre gode grunnen til å la Lexow komme fram i lyset med mørke meninger er at noen tar til motmæle.

Inger Lexow og hennes medspillere trenger motforestillinger, de trenger debatt, de trenger å bli møtt med fakta. Det skjer ikke i deres egne rom i sosiale medier, der de enige hører på hverandre. Det skjer i fri meningsbrytning, det skjer i det åpne rom, det skjer i Tønsbergs Blad.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags