TB-redaktør Kydland: – Dette er historieforfalskning fra Keshvari

LANGET UT: Frps Stortingsrepresentant Mazyar Keshvari beskyldte Tønsbergs Blad for løgn i et innlegg i Aftenposten. Det får ansvarlig redaktør i Tønsbergs Blad Sigmund Kydland til å reagere

LANGET UT: Frps Stortingsrepresentant Mazyar Keshvari beskyldte Tønsbergs Blad for løgn i et innlegg i Aftenposten. Det får ansvarlig redaktør i Tønsbergs Blad Sigmund Kydland til å reagere Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Stortingsrepresentant Mazyar Keshvari (Frp) snakker ikke sant i et innlegg i Aftenposten. Han forsøker å forfalske historien om sitt partis tidligere justisminister Anders Anundsen og hans oppførsel mot Tønsbergs Blad.

DEL

MeningerDet er forståelig at sentrale Frp-politikere blir sure hver gang det blir rippet opp i Anundsen-saken, og av en eller annen grunn skjer det jevnt og trutt. Som en blek Trump-kopi forsøker Keshvari å bruke moteriktige uttrykk som falske nyheter i sin kamp mot frie medier, mens han selv sprer usannheter.

Mazyar Keshvar raser i innlegget mot medienes skjeve dekning generelt, men sier så:

«Usannheten og den falske nyheten gjentatt i kommentarer i det uendelige – om at Anders Anundsen har brent lokalavisen i protest, er blitt til

sannhet for kommentatorer. Realiteten er at det er ren løgn produsert av Tønsbergs Blad basert på det alle forstår var en morsomhet på Facebook.»

Nei, Keshvari, dette er ikke en ren løgn produsert av Tønsbergs Blad. Usannhetene er det du som står for. Tønsbergs Blad driver nyhetsjournalistikk, og det falt en justisminister så tungt for brystet at han oppfordret til boikott av Tønsbergs Blad fordi han ikke likte dekningen av valgkampen.

Noen dager senere laget han nytt profilbilde på Facebook. Bilde av et peisbål, der han skrev «Brenner mine siste utgaver av Tønsbergs Blad »

At en justisminister krever boikott av en avis på grunn av den politiske dekningen er uhyre alvorlig, og det vakte sterke reaksjoner. Det er ingen spøk. Og saken hefter ved Anundsen, derfor blir den dratt opp igjen hver gang en Frp-politiker har lyst til å gjøre noe med mediene. Det er synd for Frp, men ingen unnskyldning for at en stortingsrepresentant skal forfalske historien.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags