Gratulerer til 17 millioner briter!

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Ivar Schou Trogstad fra Nøtterøy liker ikke at flertallet av det britiske folk har valgt å stemme UK ut av EU. Han har hverken forståelse eller respekt for flertallets valg, men velger å stemple det med en rekke negative ord og vendinger.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Som et slags ekko av norsk EU-debatt gjennom 45 år, tillegger han «ja», eller i UK «remain»-siden alle slags hederlige mål og hensikter, mens «nei»/«leave»-siden består av rasister, egoister, isolasjonister og nasjonalister. Hvordan svarer man på et sånt svart/hvitt verdensbilde?

Tja. Det har vært sammenhengende nei-flertall i Norge de siste elleve år. De aller siste åra har nei-flertallet ligget på ca. 70 prosent, mens ja-siden samler skarve 20. 10 prosent vet ikke hva de mener. Det er nei-flertall blant samtlige partiers velgere, og de unge er mer mot at Norge skal innlemmes i EU enn de eldre.

Er flertallet av Aps og Høyres velgere rasister? Er flertallet av Venstres og KrFs velgere isolasjonister og nasjonalister? Er flertallet av SVs velgere rasister? Er det ungdommen som er rasister, kanskje? Argumentasjonen blir ikke troverdig når du oversetter den til norske forhold. Men det er så utrolig mye enklere å fordømme på avstand, sjølsagt. Britiske velgere er jo noe annet? Labour-velgere: Isolasjonister og rasister? Konservative velgere: Nasjonalister og egoister? Mulig det. Men neppe alle. Neppe flertallet. Neppe 17,4 millioner av dem.

Kanskje vi skulle ta EU-debatten på et mer nøkternt nivå?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken