Politiske betraktninger

Av

Det er ikke lenge til valget, men jammen lurer jeg på de respektive partiers sete i fylker og kommuner og hvilket flertall og følger som gjør seg gjeldene etter det kommende valget i september. 

DEL

LeserbrevDet blir lagt mer og mer ansvar på økonomien til Fylker og Kommuner rundt omkring i landet.

Myndighetene med Regjeringen forvalter i forhold til statsbudsjettet mindre og mindre overføringer til Kommunene, som sliter (for mange) med underskudd fra foregående år. Rikspolitikken slår sprekker, da viljen til en rettferdig fordeling seiler akterut og blir vanskeligere og vanskeligere og rette opp.

Jan Kolbjørn Akerholt

Pensjonist

Tønsberg

meg selv

meg selv Foto:

Altfor mange lener seg til den oppbygde velstand, og politikerne tar ikke alvoret med forskjellene innover seg!  For eksempel pensjonene (som jeg har nevnt mange ganger) ikke får økonomisk kompensasjon  for prisveksten. Det er på tide å gi eldre mennesker et utkomme å leve på. Ikke som i dag slik Regjeringen og Stortinget svikter pensjonistene.

I den forbindelse fikk jeg forelagt fra pensjonsforbundet i går at de skulle ha en folkevalgt demonstrasjon foran Stortinget, den 6. Juni kl. 12.00 og jeg håper på vegne av pensjonsforbundet at mange møter opp!!   Dette er viktig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(til orientering fikk jeg forelagt bussavgang fra Jernbanen denne dagen kl. 08.30)

Undertegnede er opptatt av at organiseringen og utlysningen blir i hende over det ganske land, når endelig dette har blitt satt på agendaen. Det er nytesløst, om det kommer 100. mennesker av 600.000 pensjonister til til denne demonstrasjonen. Da vil oppmerksomheten ligge på et lavmål!!

Så videre til mitt samfunnsengasjement: Bompenger er en ytterligere  provokasjon rundt omkring i landet vårt som legger regningen på bilistene p.g.a. overdimensjonerte  veiprosjekter. Det er snart på tide å ta til vettet med slik pengeforbruk! Undertegnede vil også advare de folkevalgte med bruken av ytterligere milliarder gjennom opprettelse av bomstasjoner i Tønsberg, Stokke,(Sandefjord) i tillegg har Vestfold/ Telemark- fylket lovet bygging av  sykkelstier og fortauer med betydelige penger som var en del av avtalen.

Det må etter min mening bli en velferd verdig sitt navn! Jeg mener at norsk velferd bør prioritere norske borgere. Helsetjenesten bør være tilgjengelig over hele landet og ikke som i dag hvor Regjeringen sentraliserer og legger deler av helsetjenesten for mange langt unna. Helsepersonellet må få bedre arbeidsmiljøer, gode utviklingsmuligheter og et godt lønnsnivå. Det samme for lærere i skolene våre!

Vi må også få et tryggere samfunn, hvor alvorlige forbrytelser gir alvorlige straffer, ikke som i dag hvor drap og vold blir for milde avstraffelser i fengsels-hotell! Det bør også fokuseres på menn og kvinner som jobber som politifolk og gi dem støtte, takknemlighet og en betaling de fortjener.

Jeg avslutter her med å si jeg har disse betraktninger rundt politikken og er det noen som er interessert i å starte et nytt parti i Norge på bakgrunn av mitt innlegg så ta kontakt! 

Ps. Jeg tror tiden er inne til dette, med all uroen i de forskjellige partier og en regjering som bygger på store forskjeller i befolkningen.

Jan Kolbjørn Akerholt

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags