Det kan være lurt å bytte ut blårussen med litt sunt bondevett

GJØR DET BRA: Senterpartiet og Trygve Slagsvold Vedum.

GJØR DET BRA: Senterpartiet og Trygve Slagsvold Vedum. Foto:

Av
DEL

LeserbrevHøyre og Arbeiderpartiet har problemer. De mindre partiene spiser av Arbeiderpartiet og Høyre, og dette skaper mange rare løsninger for å få et flertall i kommunestyrene. Demokratiet vannes ut når de små klarer å sette krav, for at det skal bli mulig å få til et flertallsstyre.

Klar vinner er Senterpartiet. Den som nå skal styre en kommune, eller om to år, landet, må snakke med Senterpartiet og enes om en felles plattform. Vi trenger en solid fremtidsrettet og stabil plattform. Til i fjor så det ut som om AP og Høyre kunne bestige plattformen alene om de hadde villet. Med utviklingen i 2019 så må Senterpartiet inn på den samme plattformen. De tre store kan meget godt danne regjering om de firer en smule på noen saker alle sammen, og overlater Statsministerjobben til Senterpartiet.

Hvorfor Senterpartiet? Jo fordi de er jordnære, forklarer seg svært folkelig i klartekst, og setter fingrene på dagsaktuelle ting som engasjerer hver og en av oss.

Senterpartiet minner meg mye om Det Sveitsiske Folkepartiet som før var et bondeparti, og som nå er det største partiet i Sveits. For folkestyre, mot EU og EØS, men med handelsavtaler, og dermed er de herrer i eget hus. Beskytter jordbruket helt opp i de bratteste dalene. For et sterkt forsvar. Sveits er sammen med Norge de lykkeligste landene i verden. Til tross for vesentlige forskjeller. Sveits - det andre annerledeslandet. Den som måtte mene at Norge er verdens mest demokratiske, de kjenner Sveits dårlig. Sveits ligger klart foran.

Noen få enkle eksempler på hva blårussen gjør feil i Norge og som sikrer seieren til Senterpartiet.
* Ullevål sykehus må bestå og utvikles til fortsatt å være hovedstadens trauma og hoved-sykehus. Å lage en mastodont på Rikshospitalet er ikke klokt.
* Før man startet sammenslåingen av fylkene så burde fylkenes arbeid og ansvars-oppgaver fastsettes.
* Finnmark må til tross for få innbyggere være et fylke.
* Man burde vurdere å se på andre løsninger enn EØS.
* Forsvaret og spesielt hæren må styrkes radikalt. Kanskje burde man bruke litt penger fra oljefondet. De er liten vist med 10.000 milliarder på bok om man ikke har et eget fritt land.
* Man legger ikke ned Andøya som er en velfungerende flybase.
* Vi trenger både store og små akuttsykehus med kort vei for pasientene. Det er ikke pengene som skal til behandling, men mennesker.
* Om lensmannskontorene stengte kl. 1600 så er lensmannsbetjentene i nærheten. De bor jo der.

Det kan være lurt å bytte ut blårussen med litt sunt bondevett.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags