Det er Partiet De Kristne som seksualiserer barn

KRITISK: Mangfold gjør deg ikke homofil, skriver Åshild Østmann.

KRITISK: Mangfold gjør deg ikke homofil, skriver Åshild Østmann. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det er faktisk ikke sånn at man blir homofil fordi man aksepterer at noen andre er det.

DEL

LeserbrevTirsdag 16. juni fikk Tønsberg blads lesere servert et provoserende, fordømmende og fordummende leserinnlegg.

Maren Anne Krüger, fra Partiet De Kristne (PDK), har latt seg provosere over at noen barnehager velger å arrangere en Pride-parade for barna, og skriver er «en vulgær, utagerende og usømmelig ytringsform som barna bør skånes fra.»

For dem utenfor den heterofile A4-rammen

En Pride-parade, eller en Gay-pride-parade, er en feiring av at det finnes et mangfold i befolkningen.

Det er en markering av at ikke alle identifiserer seg med den heterofile A4-rammen, og at det er helt greit. Pride og «skeive dager» feires over hele verden nå i sommermånedene. De aktuelle barnehagene ønsker altså å inkludere barna i denne feiringen, og vise barna at alle har rett til å elske den de elsker.

Dette mener Krüger og PDK er problematisk. Hun hevder at «Under paroler om at man skal få elske den man vil, er det umulig for barn å gjennomskue hva homobevegelsen her egentlig fronter». Men hva er dette egentlige hun mener at homobevegelsen fronter?

Er det at man er verdt like mye, uansett hvilken legning man har? Er det at det er helt greit og også helt naturlig å være homofil, på samme måte som det er helt greit og helt naturlig å være heterofil?

Mangfold gjør deg ikke homo

Krüger mener at vi ikke skal «la våre små barn indoktrineres med homobevegelsens budskap, som hevder at det unaturlige er naturlig, og at ingenting er mer riktig enn noe annet når det gjelder seksuell utfoldelse.» Å være noe annet enn heterofil er altså unaturlig og galt.

Barn bør ikke vite om at det finnes, og vi må tie det i hjel og dekke det til med skam. Men hva er det hun egentlig frykter? Er hun redd for at Pride, homobevegelsen og de aktuelle barnehagene skal gjøre barna homofile?

Det er faktisk ikke sånn at man blir homofil fordi man aksepterer at noen andre er det. Ingen blir homofile av å lære at det er greit.

Det er Partiet de Kristne som seksualiserer barn

Krüger skriver at «disse barnehagene driver med påtvungen seksualisering av barn». Skjønner hun ikke at det å lære barna at kjærlighet kun er mellom mann og dame ER seksualisering? Å tvinge noen inn i en kjønnsrolle, som at gutter skal like biler og jenter, og jentene skal leke med dukker og like gutter, er seksualisering.

Å lære barn at det er greit å være seg selv (ja, ikke bare lære dem å akseptere det, men også å feire det!) uansett hvem man elsker og hvem man føler seg som, er kanskje den viktigste lærdommen de tar med seg ut i livet. De må lære at det er naturlig, selv om det er annerledes. De må lære at de ikke skal skamme seg for å være seg selv.

Til slutt sier Krüger at «Det er mange gode verdier som barn kan engasjeres i, eksempelvis empati, menneskeverd og inkludering». Hun og PDK «mener det er viktig å videreformidle dette i tidlig alder.» Barn skal altså lære at mennesker et like mye verdt og at alle skal inkluderes, så lenge de ikke er homofile?

Men størst blant dem er kjærligheten

Det er som det står i bibelens kanskje mest kjente vers, Nye testamentet, Paulus første brev til korinterne, kap 13, vers 13:

«Så blir de stående, disse tre: tro, håp og heterofil kjærlighet. Men størst blant dem er den heterofile kjærligheten.»

Så god pride! Gå i parade for deg selv, for et inkluderende samfunn og for dem som ikke kan gå selv, grunnet skam, frykt eller at de har foreldre med like skadelige holdninger som Partiet De Kristne og Maren Anne Krüger.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags