Maren Anne Krüger har forstått lite - pride er en feiring som fremmer mangfold, samhold og frigjøring

BARNA SKAL LÆRE: Barnehagenes rammeplan sier klart at barn skal lære om forskjeller. Dette betyr at familierammen med mor, far og barn ikke er den eneste, skriver Monica Øvereng Ruud.

BARNA SKAL LÆRE: Barnehagenes rammeplan sier klart at barn skal lære om forskjeller. Dette betyr at familierammen med mor, far og barn ikke er den eneste, skriver Monica Øvereng Ruud. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Jeg stiller meg sterkt undrende til Maren Anne Krügers innlegg som ble publisert på tb.no 19.06.2018. Har hun virkelig forstått så lite av hva Pride handler om?

DEL

LeserbrevJeg mener både hun og hennes meningsfeller i Partiet De Kristne bør ta seg en tur på Pride og oppleve hva Pride er for å se hva det er de faktisk kritiserer.

I mange av landets byer sitter det nå mennesker som gleder seg til de positive dagene som Pride bringer med seg. Disse dagene handler om så mye mer enn seksualitet, det er bare en bitte liten del av alt Pride og FRI står for.

Pride er en feiring av kjærligheten. Vi er stolte av mangfoldet, hva vi gjør, hvordan vi ser ut, hvem vi elsker og hva vi synes er viktig. Vi feirer pride for at alle skal kunne leve trygge og gode liv som den de er der de bor. Og feiringen er fortsatt nødvendig for at alle skal kunne elske den de vil, uten hets og hat.

Barn skal lære om forskjeller

Barnehager skal være en nøytral plattform som huser barn fra en mengde ulike familier og bakgrunner. Det vil si at det én familie anser som normalt og vanlig ikke trenger å være det for neste familie. Fagområdet nærmiljø og samfunn sier klart at barna skal bli kjent med ulike tradisjoner, levesett og familieformer. Mens de ansatte skal gi barna like muligheter, fremme likestilling og motvirke diskriminering, fordommer, stereotyper og rasisme.

Barnehagenes rammeplan sier klart at barn skal lære om forskjeller. Dette betyr at familierammen med mor, far og barn ikke er den eneste. Pride-feiring i barnehager fremmer at det er greit å være annerledes, at det ikke er noe galt i å være seg selv, og at det er lov å ha andre meninger og syn.

Orientering, kjønn og seksualitet er et tema som alltid har delt befolkningen. Det er helt greit å ha syn og verdier som ikke stemmer overens med sine medmennesker. Det er dette som gir oss et så rikt samfunn; forskjeller.

Feiringen i barnehagen er viktig

Barnehager som velger å omfavne det Pride står for lærer barna om aksept og respekt for forskjeller. De viser barna at det ikke finnes et fasitsvar på hvem man er eller skal være. Man er ikke feil eller mindre verdt på grunn av familierammene i hjemmet, eller den man finner ut at man er når den tid kommer. Man skal få lov til å elske den man vil, det er ingenting som er mer riktig enn noe annet. Det er så viktig å la barn vite at det er greit å ikke være som alle andre. De fleste mennesker har opplevd ekskludering, på en eller annen måte. Det er ønskelig å få bort følelsen av å være alene og «feil» om man ikke følger den heteronormative veien. Derfor er en feiring i barnehager så viktig, så barna skal lære at de ikke er alene, og at det er greit å gå en annen vei.

Pride og FRI går ikke hånd i hånd med det seksuelle alene. Pride og FRI går hånd i hånd med mangfold, samhold, frigjøring og respekt. Pride er en feiring av kjærlighet og nestekjærlighet, og det finnes ikke noe viktigere vi kan lære barna våre enn det.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags