Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan alle kommuner ansette egen psykolog

Artikkelen er over 2 år gammel

Regjeringen vil gi ytterligere 50 millioner kroner til kommunepsykologer i hele Norge.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Carl-Erik Grimstad er Venstres stortingsrepresentant fra Vestfold. Han er også medlem i helse- og omsorgskomiteen. Like før statsbudsjettet for neste år legges fram, fikk vi disse gode nyhetene fra ham. Dette er enda et bevis på at Venstre utretter mer innenfor regjering enn utenfor.

Økningen Venstre har fått til i statsbudsjettet gjør at det neste år blir bevilget hele 205 millioner ekstra til kommunepsykologer. Da er vi i mål sånn at alle kommuner kan ansette egen psykolog innen 2020. Da kommer nemlig loven som pålegger alle kommuner å ha egne psykologer. Venstre sikrer penger til kommunene før de får nye oppgaver.

I regjering jobber Venstre også med en opptrappingsplan for barn og unges psykiske helse. Den vil regjeringen legge fram ved årsskiftet. Vi i Venstre skal satse enda mer på helsefremmende og forebyggende arbeid. Barn og unge som får psykiske lidelser, skal møtes med tjenester som er tilpasset barn og unges behov.

Venstre i regjering er gode nyheter.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.