Gå til sidens hovedinnhold

Ikke kast FM-radioen, slik får du super radiolyd likevel

Artikkelen er over 3 år gammel

Lokalradioene skal få sende på FM i mange år enda.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er arrogant av NRK og media å se på DAB som en folkefest, når de fleste ikke har bedt om DAB.

Overgangen til DAB koster staten og den enkelte store summer. Nå viser det seg at teknologien ikke er så bra som det påstås. DAB sender på høyere frekvens enn FM, og rekkevidden blir derfor også dårligere. I tillegg må bitrate, altså datamengde, settes ned, for å få plass til flere kanaler.

Dette medfører en flatere lyd enn FM. Dette har NRK innrømmet.

Framtiden er Internett-radio. De fleste har det allerede tilgjengelig via sin smarttelefon og en App. Dette kunne ikke myndighetene forutse da DAB kom på nittitallet. Likevel skal det tvangsinnføres.

Forbrukerne betaler altså for et system som antagelig er et sidespor. Mange har en DAB-adapter i bilen. Den inneholder en FM-sender. Samme prinsipp kan brukes i huset. Ved å skaffe seg en Internettradio (eller bruke en app på telefonen) og FM-sender, kan alle gamle FM radioer brukes som før.

Kast derfor ikke dine FM-radioer. Hopp over DAB, og bruk internettradio med bedre lyd. Internettradio via telefonen i bilen også. Mobildekningen er overlegen DAB.

Kommentarer til denne saken