Fyll regionreformen med innhold

JOBBER VIDERE: Nestleder i Krf, Kjell Ingolf Ropstad, jobber for at prosessen med regionreformen skal fortsette, og at reformen skal fylles med innhold. Han støttes av 14 fylkespolitikere.

JOBBER VIDERE: Nestleder i Krf, Kjell Ingolf Ropstad, jobber for at prosessen med regionreformen skal fortsette, og at reformen skal fylles med innhold. Han støttes av 14 fylkespolitikere. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det er ikke grunnlag eller tidspunkt for å reversere nå. Det vil være uansvarlig.

DEL

MeningerDemokratireformen: Fylkespolitikere i KrF er samstemte om at regionreformen må fullføres og støtter helhjertet opp om signalene fra nestleder Kjell-Ingolf Ropstad.

KrF har et sterkt eierskap til reformen som bidrar til at vi flytter makt ut fra Oslo for å bygge opp regionsentra og tar hele landet i bruk.

Nå må reformen gis innhold i form av reell overføring av makt og myndighet. Regionreformen er først og fremst en demokratireform. Hovedsaken er å flytte beslutninger nærmere de beslutningene gjelder. Det er et stort behov for å demokratisere en del beslutninger som i dag tas av byråkratiet i sentrale og regionale statlige enheter.

Oppgaver – fyll reformen med innhold

En helt avgjørende forutsetning for å gjennomføre den omfattende omorganiseringen en regionreform innebærer, er at den fylles med konkret innhold.  Det nye regionale folkevalgte nivået må tilføres nye oppgaver og utvidet makt og ansvar. Det vil gi regionene verktøy til å ivareta sin regions sterke fortrinn og utfordringer på best mulig måte.

Utøvende styring og politiske skjønnsmessige vurderinger må overføres til det folkevalgte regionale nivået. Det handler om at regionen skal kunne gi strategisk retning for utviklingen, mobilisere frivillige, offentlige og private parter til felles innsats mot felles mål og, ikke minst,  koordinere og samordne offentlig innsats og virkemiddelbruk.

KrF og V har sørget for at reformen kommer, og at den skal ha et innhold. Nå er det viktig å fullføre. Stortinget har vedtatt inndelingen, i noen tilfeller i tråd med fylkenes egne ønsker, i andre tilfeller på tvers. Det gjør det enda viktigere at reformen fylles med reelt innhold, og at man ikke mister helheten av syne.

Løs flokene og fullfør

Utfordringene er betydelige, særlig i de nordligste fylkene. Disse utfordringene må møtes og løses. Reell overføring av makt og myndighet sammen med tilpasninger, er en del av løsningen. Det er ikke grunnlag eller tidspunkt for å reversere nå. Det vil være uansvarlig. Det er et klart flertall på Stortinget for sterke, folkevalgte regioner. Dersom regionreformen stopper opp, tjener det ingen andre enn mindretallet som vil fjerne fylkeskommunene. Nå gjelder det å stå løpet ut og fullføre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags