Venstre og Krf mot stupet

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevPå Opinions meningsmåling for 16. januar får opposisjonen 103 mandater mens regjeringspartiene får 66! Så svakt har de aldri stått før. I måned etter måned ligger Krf og Venstre under sperregrensa og får 2-3 mandater. Også Frp har gått på en større smell, mistet 1/3 av valgresultatet og får 20 mandater. SV og Rødt får 24.

Hva skyldes tilbakegangen?

For de to småpartiene er det ikke urimelig at deres løfte om ikke å gå i regjering med Frp spiller en rolle. De løy for velgerne, og nå blir de forlatt, deres velgere ønsker ikke noe samkvem med Frp. Politikerforakt, rett og slett.

Det andre er tvangssammenslåingene av fylker og kommuner, hvor vedtak blir tråkket på, meningsmålinger ignorert og avstemninger i kommuner og fylkesting sett bort i fra. I Finnmark er motstanden mot sammenslåing enorm, og også i Troms er flertallet meget klart. Flertallet mot sammenslåing er også tindrende klart i det som nå blir Viken og på Vestlandet. Men nei, dette er nødvendig, sier våre autoritære politikere, så her må vi nok tråkke på demokratiet, på folket, de som har gitt oss på Stortinget den makta vi nå misbruker. For demokratiet i Norge, det er bare Stortinget - fylkesting og kommunestyrer -  selv med enorme flertall - ser vi bort i fra.

Dette er Venstre og Krf med på.

Folk motsetter seg dette. Tilbakegangen kan nok også henge sammen med sentralisering og avfolking, og at tjenester ute i landet blir stadig dårlige. Nå vil posten slutte å levere post, og det får de nok sikkert også lov til av denne regjeringen. Tusenvis av gårder legges ned hvert år - det vil nok også fortsette.

Og la meg også få nevne fjernpolitireformen. Aldri har politiet vært lenger borte og brukt lengre tid. Nesten daglig bringer Dagsrevyen innslag om politiet som svikter slik at brannvesenet må ta jobben. 126 lensmannskontorer er lagt ned, og politidistriktene er sentralisert fra 27 til 12. I en undersøkelse blant 4500 politiansatte mener bare 4% at  tilgjengeligheten til politiet har blitt bedre - 73 % mener den er dårligere! Og solide flertall blant de politiansatte mener også at forebygging av kriminalitet, beredskap og etterforskning er blitt dårligere. Noe som stemmer perfekt  med det folk ellers opplever.

Typisk nok er det bare hos byråkratene i Politidirektoratet at 60% mener beredskapen er blitt bedre, mens 20 % mener den er dårligere.

Trine Skei Grande mener at situasjonen nok vil blir bedre bare "vi får kommet ut med den gode politikken vår." Jeg tror den "gode" politikken er godt kjent, og at det er derfor velgerne forlater partiet.

Til slutt: Denne regjeringen har de seinere år gitt 25 milliarder i skattelette til de rikeste og bare blåbær til oss andre. Dette skal fortsette, en politikk som dag for dag øker forskjellene.

Det er denne politikken Venstre og Krf nå er med på - og som de straffes for.

Jeg tror de har satt foten i en solid, liberalistisk revesaks.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags