Sommerferie er best på norsk

Borge Hotell på Husøy

Borge Hotell på Husøy Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

6 av 10 nordmenn har norgesferie i sommer!

DEL

LeserbrevFor første gang er det også flere som foretrekker Norge fremfor utlandet. Det viser en undersøkelse som Kantar TNS har gjennomført på oppdrag for NHO Reiseliv blant 1132 nordmenn over 18 år. 6 av 10 nordmenn skal feriere i eget land denne sommeren. Det er en liten oppgang fra i fjor (54 prosent), og i år er det for første gang flere (45 %) som ville valgt norgesferie fremfor utlandet – hvis de kunne velge helt fritt. Norge som reisemål er trendy blant annet fordi reiselivsbedriftene har blitt gode til å lage produkter og opplevelser som aktive nordmenn tiltrekkes av. Miljøhensyn fører også til at folk velger mer kortreiste ferier.

Urbane aktiviteter er blitt populært

Som tidligere år er det mange nordmenn som skal tilbringe sommerferien på hytta (47 %), være med venner og familie (45 %), og nyte friluftslivet (39 %). Aktivitet står høyt hos de fleste i ferien, men nytt i årets undersøkelse er det store antallet som planlegger såkalte «urbane aktiviteter» i sommer:

• Byvandring har økt fra 35 % (2017) til 43 % (2019)
• Sightseeing har økt fra 20 % (2017) til 36 % (2019)
• Restaurantbesøk har økt fra 56 % (2017) til 65 % (2019)

Færre vil på charterferie

Kun 9 prosent av nordmenn svarer at de ville valgt charterferie hvis de kunne velge. Undersøkelsen viser at denne ferieformen har hatt en nedgang de siste 3 årene. For første gang er det under 50 % som sier de skal på bade/solferie i utlandet i sommer. Det er en signifikant nedgang de siste par årene fra 57 % som skulle på bade/solferie i 2017 til 45 % i 2019.

En stadig mer urban befolkning tiltrekkes av en mer aktiv ferie med alt fra naturopplevelser til byvandring. Vi vil mer enn å bare ligge på en strand å sole oss. Norge tilbyr kvalitetsopplevelser som er forankret i tradisjoner, men som også gjenspeiler våre moderne ønsker. Vi har spennende mat, spel og festivaler og storslagen natur, som både oppmuntrer til aktivitet og som er Instagram-vennlig!

Kilde: NHO Reiseliv
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags