Religion er en privatsak og bør klare seg med kontingent og dugnadsinnsats

TRO OG PENGER: Aud Moe skriver om støtte til religiøse organisasjoner

TRO OG PENGER: Aud Moe skriver om støtte til religiøse organisasjoner Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Jeg vil tro det sitter langt inne å godkjenne støtte til mennesker som tilber norrøne guder eller andre grupper.

DEL

LeserbrevEtter å ha lest lederartikkelen i Tønsbergs Blad om at støtte til religiøse organisasjoner skal endres til ikke å omfatte de organisasjonene med veldig få medlemmer, føler jeg for å gi uttrykk for min mening. Jeg er ikke enig i at konglomeratet av trossamfunn skal ha rett til statsstøtte, uansett hvor stort eller lite de enkelte er.

LES OGSÅ: Bil med fire passasjerer måtte la bilen stå på E18

Religion er en privatsak, eller særinteresse, og bør vel som andre foreninger være selvbærende ved medlemmenes  kontingent og dugnadsinnsats. Selv har jeg troen på at man er sin egen lykkes smed, på godt og på vondt.

Det må jo være vanskelig å tro på en «allmektig Gud» når man ser på alle krigene som til alle tider har hatt , og har sin grunn i religion og maktsyke, og trang til å undertrykke andre mennesker. Jeg vil anta det vil sitte langt inne å godkjenne støtte til mennesker som tilber norrøne guder, det samme til samlinger som tilber djevelen, eller dyrker voo-doo og heksekunst.

Man må jo være tolerant, og være åpen for alle konstellasjoner, da det ikke finnes bevis for at en tro er mer sann enn en annen. Alle religioner tilber jo en imaginær skapning i en eller annen form. Jeg stikker nok hånda i et vepsebol, men jeg ønsker alle en fin dag, med eller uten tro.

LES OGSÅ: Hallo, Sofia (23): – Hvem sender sånne meldinger. Jeg lurer på hvilken rett de tror de har

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags