Jeg er også sent ute, Thorvald - men jeg håper jeg blir hørt

FRYKTER FLERE BRANNER: Skal vi måtte leve med å ha det slik når det vi trenger aller mest er ei sund og frisk bygd hvor det kan bli produsert melk, korn, kjøtt, egg poteter og grønnsaker som vi med trygghet kan servere, spør Ragnhild Kristiansen.

FRYKTER FLERE BRANNER: Skal vi måtte leve med å ha det slik når det vi trenger aller mest er ei sund og frisk bygd hvor det kan bli produsert melk, korn, kjøtt, egg poteter og grønnsaker som vi med trygghet kan servere, spør Ragnhild Kristiansen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Åpent brev til Re kommune og ordfører Thorvald Hillestad.

DEL

MeningerHer om dagen leste jeg i Tønsbergs Blad at du ville forandre fargene i det nye kommunevåpenet fra blått til grønt for spiren. Du var litt sent ute, men du trodde du hadde ditt på det tørre. I dag leste jeg i den samme avisa at det var stor mulighet for at du får til en ny omgang med stemming, da om fargene.

Jeg er også litt sent ute, men håper å bli hørt allikevel. Du syns det var viktig at spiren skulle være grønn og det er det jo selvsagt, men er det ikke like viktig at den fortsatt skal være grønn og frisk i årene som kommer? Jeg syns det var virkelig skremmende nå ved den siste brannen hos Revac at vi ble evakuert fra hjemmene våre her på Linnestad og at også Revetal sto i fare for å måtte evakueres.

Kan spirene kalles grønne?

En bonde på Reine kunne ikke bruke første slåtten sin til fòr for kuene og de sistnevnte måtte, etter hva jeg har forstått, stå inne i uker da det var fare for at gresset ikke var bra for melka. Kan disse spirene kalles grønne?

Jeg har også forstått det slik at det i røyken fra brannen hos Revac var stoffer som ikke lar seg bryte ned i det hele tatt. Har vi råd til å utsette vårt spiskammer for slike gifter. Jeg syns det blir som å spille roulette med tryggheten og helsa vår. Re er jo ei riktig frodig og god jordbruksbygd som vi bør verne om på alle måter. Etter min mening er trygghet og trivsel noe av det viktigste vi kan ha. Jeg kan ikke si at jeg føler meg trygg med en nabo som Revac.

Jeg har ikke tillit

Det er ikke noen god følelse at når det første jeg ser etter om morgenen er om det skulle brenne hos Revac. Etter de to siste brannene som har vært der har i alle fall ikke jeg tillit til at sikkerheten står i fokus. Det kan være mange grunner å unnskylde årsaken til en brann på, men en ting er i alle fall sikkert det brant og farlig var det.

Da vi fikk besøk av politiet på morgenen etter at den siste brannen hadde begynt, da for å si at vi måtte holde vinduer og dører lukket og å ikke bruke slikt som varmepumpe, lurte vi på hvordan det var med spredning av røyk. «Det er verst i Andebu» var svaret vi fikk. Skal vi måtte leve med å ha det slik når det vi trenger aller mest er ei sund og frisk bygd hvor det kan bli produsert melk, korn, kjøtt, egg poteter og grønnsaker som vi med trygghet kan servere.

Vær så snill sett en stopper for Revacs utvidelse og la heller en bedrift som driver med det samme, men på en mer hensiktsmessig plass og ikke har hatt slike branner få ta jobben med slikt avfall.

Jeg er redd!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags