Noen naboer ble etter brannen anbefalt å tømme og rengjøre bassenget sitt. Ble sanda i barnehagen byttet ut?

FRYKTER SKADENE: Hvordan kan det ha seg at vi kan være villige til å ofre en av vårt lands beste jordbruksbygder og et godt oppvekstområde til fordel for en bedrift som i alle fall har forårsaket 5 branner spør Ranveig Kristiansen.

FRYKTER SKADENE: Hvordan kan det ha seg at vi kan være villige til å ofre en av vårt lands beste jordbruksbygder og et godt oppvekstområde til fordel for en bedrift som i alle fall har forårsaket 5 branner spør Ranveig Kristiansen. Foto:

Av

Tanken på hva vi utsettes for har til nå kostet meg mange våkenetter.

DEL

Meninger«Bygningen som er i brann vil kollapse før eller siden og dette kan føre til økt røykutslipp. Dersom røykskyen beveger seg mot Revetal-området vil evakuering bli vurdert.»

Dette var en del av meldingen vi fikk på telefonen fra Re kommune da vi var evakuert den 28.05. i år. Det var da jeg ble virkelig redd. Må hele Ramnessletta og bebyggelsen rundt evakueres?

Den søndagsmorgenen brannen hos Revac startet så jeg røyken liksom «renne» nedover lia fra Kløvsåsen. Noen naboer ble i etterkant anbefalt å tømme bassenget sitt og rengjøre det. Ble sanda i barnehagen byttet ut? Barnehagen huser jo våre aller minste. Tanken på hva vi utsettes for har til nå kostet meg mange våkenetter.

Kan ikke se bort fra enda en brann

Den 28. august overvar jeg en høring vedrørende utbygging av Revac. De partiene som var representert i denne komiteen sendte saken enstemmig videre til fylkesmannen, da med noen små justeringer. Det virket for meg som om hele denne gruppa nettopp hadde vært hos Revac og fått se en film og etter optimismen å dømme var den visst oppløftende. Det er vel ganske innlysende at Revac aldri ville vise en film som kunne belyse hvor galt det kan gå. Dersom alle rutiner ble fulgt kunne man ikke se bort fra en ny brann, men den ville antageligvis ikke bli så alvorlig.

Hvordan kan det ha seg at vi kan være villige til å ofre en av vårt lands beste jordbruksbygder og et godt oppvekstområde til fordel for en bedrift som i alle fall har forårsaket 5 branner. Tre her i Re og to i Sverige. Jeg skjønner det ikke. Vi blir oppfordret til å ta opp hundelort i nedbrytbare plastposer, men godtar at jorda vi dyrker maten vår på skal kunne bli utsatt for ikke nedbrytbare gifter. Jeg får det bare ikke til å henge sammen. Og dette kan bli gjort med åpne øyne.

Bygda ser på Revac med andre øyne

Jeg syns det blir helt feil at våre skattepenger skal kunne bli brukt til å tilrettelegge for en bedrift som kan ødelegge bygda vår og dens gode rennomé.

Dersom jeg skal være helt ærlig syns jeg at denne saken bør trekkes tilbake fra fylkesmannen og tas helt på nytt igjen i Re kommunes regi. Jeg er iallfall av den formening at en god del av bygdas befolkning ser på denne saken med andre øyne etter den siste brannen hvor både mennesker, dyr og avlinger ble satt i fare. Det hele har jo blitt en helt annen sak etter den siste brannen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags