Skrot helseforetaksmodellen og løft sykepleierne!

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Da helseforetaksmodellen ble innført i 2001 ble sykehusene underlagtstyrings- og regnskapsprinsipper som er tilpasset privat næringsliv og ikke offentlig velferd. Resultatet er et stort byråkrati der økonomiske hensyn vektes tyngre enn helsefaglige hensyn.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

De ansatte betaler prisen for dette med stadig større krav til effektivitet, måling og rapportering. Vi i Rødt vil avskaffe helseforetaksmodellen. Sykehus kan ikke drives som om det var butikk!

Vi vil heller satse på de ansatte på sykehuset og særlig sykepleierne. Sykepleierne fortjener et lønnsløft som anerkjenner den kompetansen og den viktige jobben de gjør. I tillegg vil vi satse på flere studieplasser for sykepleiere og mulighet for spesialisering underveis i arbeidsløpet.

Vi mener også at det trengs en økt grunnbemanning i helsesektoren. Da vil det bli lettere å tilby hele stillinger, vi blir mindre utsatt ved sykefravær og det er lettere at ansatte tar videreutdanning.

Rødt vil på Stortinget for å jobbe for et helsevesen som gir ansatte tid til pasientene, som tilbyr hele og faste stillinger og god lønn for jobben. Det tror vi gir bedre helse enn å drive sykehus som butikk!
 

Maren Njøs Kurdøl

Førstekandidat for Rødt i Vestfold

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags